• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo ir asmeninio gyvenimo balanso (angl. work-life balance) koncepcija atsirado jau XIX amžiuje ir itin išpopuliarėjo XX – ajame: tai gebėjimas atitinkamai paskirstyti prioritetus bei rasti pusiausvyrą tarp asmeninio gyvenimo ir darbo. Tačiau interneto eroje darbo ir laisvalaikio pusiausvyros samprata pakito – mūsų dienomis profesinis gyvenimas su asmeniniu gyvenimu yra persipynęs ir sunkiai atsiejamas vienas nuo kito.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Samsung“ ir tyrimų organizacijos „One Poll“ atliktos nepriklausomos Europos darbuotojų apklausos duomenimis, beveik 4 respondentai iš 10 (38 procentai) yra įsitikinę, kad profesinio ir asmeninio gyvenimo derinimas (angl. work – life blend) padeda nuveikti daugiau darbų per ta patį laiko tarpą.

REKLAMA

Vienas įrenginys produktyvumui didinti

Respondentų teigimu, profesinio ir asmeninio gyvenimo kontekste vis svarbesniais tampa mobilieji įrenginiai. Europos šalių darbuotojai turi apie 10 asmeniniams poreikiams skirtų programėlių, tokių kaip „Facebook“, „Whatsapp“ ar „Candy Crush“, darbiniuose telefonuose ir apie 8 programėles, skirtas darbui, tokias kaip „Microsoft Outlook“ ar „Lync“, asmeniniuose išmaniuosiuose telefonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, daugiau nei trečdalis darbuotojų Europoje teigia, kad jų produktyvumą didina darbo ir asmeninių reikalų derinimas viename mobiliajame įrenginyje. Baltijos šalyse atliktas tyrimas „Living Business“ patvirtino šią Europoje vyraujančią tendenciją - žmonės darbui ir asmeniniam gyvenimui esant galimybei yra linkę naudoti vieną įrenginį. Tyrimas taip pat atskleidė, kad Lietuvoje labiausiai naudojamas įrenginys darbo ir asmeninio gyvenimo derinimui yra išmanusis telefonas.

Populiarėja dideli ekranai

Kiekvienais metais žmonių, kurie įsigijo daugiau išmaniųjų telefonų nei paprastųjų mobiliųjų telefonų skaičius auga. Taip pat duomenys rodo, kad kiekvienais metais didėja telefonų su dideliais ekranais paklausa. Tai globalus pokytis, kuris signalizuoja, jog darbuotojai ieško technologinių sprendimų, kurie padėtų efektyviai tvarkyti ir darbinius ir asmeninius reikalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didelis ekranas palengvina naršymą darbiniuose dokumentuose, o laisvalaikiu leidžia patogiai žiūrėti video ar naršyti socialiniuose tinkluose. Dėl šios priežasties „Galaxy Note 4“ įdiegtas 5,7 colio ekranas ir kelių langų funkcija („Multi Window“), kuri leidžia vartotojui pereiti iš vienos programos į kitą, neuždarant naudojamos programos lango“, - teigė „Samsung Electronics Baltics“ Lietuvos atstovybės vadovas Simonas Skupas.

Programėlių įvairovė

Mūsų dienomis efektyvumui ir produktyvumui užtikrinti vartotojai savo išmaniuosiuose telefonuose diegia įvairias programėles. Pavyzdžiui, darbuotojai naudoja susirašinėjimo programėlę „Whatsapp“ norėdami darbo metu bendrauti su kolegomis. Tuo tarpu programėlę „ScanBizCards“ vartotojai naudoja norėdami nuskenuoti vizitinėje kortelėje esančią informaciją ir išsaugoti ją tarp telefone esančių kontaktų.

REKLAMA

„SideSync“ programėle vartotojai naudojasi, norėdami ištrinti ribas tarp kompiuterio ir mobiliųjų įrenginių – programėlė leidžia rašyti tekstus mobiliajame įrenginyje naudojantis kompiuterio klaviatūra, lengvai dalintis tekstais ir nuotraukomis tarp dviejų įrenginių, iš mobiliojo įrenginio į kompiuterį nukopijuoti nuorodą ar kitą reikalingą informaciją.

„Optical Reader“ pasitelkiama vertimui iš užsienio kalbos – ji leidžia išmaniojo telefono kameros pagalba nufotografuoti, atpažinti ir išversti tekstą. „ArtRage” – profesionali programėlė piešimui, kurią profesionalai naudoja siekdami realistiškai atkurianti aliejinių dažų efektą. Tuo tarpu „Magisto Video Editor” yra populiari vaizdo įrašų mėgėjų tarpe. Vartotojai pasirenka norimą filmuotą medžiagą ir nuotraukas, parenka garso takelį bei nuotaiką, o programėlė atrenka geriausius momentus ir juos apjungia į profesionaliai atrodantį vaizdo įrašą, sakoma „Samsung Electronics Baltics“ Lietuvos atstovybės pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų