REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų žiniasklaida skelbia, kad mažesnėms F-1 ekipoms bus pasiūlyta 100 milijonų svarų sterlingų piniginė išmoka, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį „Force India“, „Sauber“ ir „Lotus“ pagrąsino boikotuoti JAV GP lenktynes, siekdamos atkreipti dėmesį į susidariusią prastą finansinę situaciją čempionate.

REKLAMA

„The Times“ skelbia, kad boikoto buvo išvengta tik įsikišus pagrindinės F-1 akcininkės „CVC Capital Partners“ vadovui Donaldui Mackenzie. Anot leidinio, pastarasis paskambino „Lotus“ komandos savininkui Gerardui Lopezui ir pateikė pasiūlymą.

„CVC galimai yra pasiruošusi sumokėti mažosioms komandoms 100 milijonų svarų sterlingų, kad būtų išvengta sporto skilimo į dvi dalis“, – skelbia „The Times“.

Teigiama, kad pernai CVC ir kiti F-1 akcininkai džiaugėsi gana įspūdingu pelnu – 795 milijonais svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA

500 milijonų buvo skirta priziniam fondui, kuris po to buvo išdalintas F-1 ekipoms. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad kai kurios komandos gauna ne tik pinigų už pasiektus rezultatus, bet ir papildomas pinigines išmokas.

Štai „Ferrari“, už tai, kad dalyvauja čempionate nuo pat pirmojo sezono, gauna papildomus 38 milijonus svarų sterlingų. Tokia suma pernai buvo išmokėta „Force India“ ekipai. Jokių papildomų išmokų ši komanda daugiau negavo.

Spėjama, kad „Ferrari“ pernai gavo daugiausiai pinigų tarp visų dalyvių, nors 2013 m. sezoną baigė tik trečioje konstruktorių įskaitos vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiek man žinoma, CVC ir Bernie sprendžia susidariusią situaciją. Tai turėtų būti bazinė išmoka mažesnėms komandoms, po kurios bus galima dirbti su normaliu biudžetu“, – leidiniui „The Guardian“ sakė „Lotus“ savininkas G. Lopezas.

„Tiesą pasakius, tai padaryti nėra sunku. Tiesiog reikia geros valios. Suma, apie kurią mes kalbame, pradėjus dalinti komandoms, ji nėra tokia didžiulė. Per artimiausias dienas turėtų būti pateiktas pasiūlymas. Tikiu, kad galime visa tai išspręsti per kelias dienas. Pasiūlymą galbūt gausime Brazilijos GP metu, tad nereiks imtis nieko drastiško, kas galėtų pakenkti šiam sportui.“

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų