REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur išmanieji telefonai nurungė kompiuterius?

Žinių radijas

Išmanieji telefonai nurungė nešiojamuosius ar stacionarius kompiuterius laiko bendravimui prasme, „Žinių radijui“ sakė „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmogus žymiai didesnę laiko dalį savo asmeninio gyvenimo praleidžia bendraudamas su telefonu ar per telefoną negu per nešiojamą ar stalinį kompiuterį“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė P. Dapkevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, jei paimtume lietuvį, kuris naudojasi paprastuoju mygtukiniu telefonu, pagrindinė funkcija jam – skambinimo, dar kartais trumpųjų žinučių rašymo. Su jaunimu – jau visiškai kitaip:

„Jeigu imsime jaunimą, kurie naudojasi išmaniaisias telefonais, jie labai didelį dėmesį skiria turinio paslaugomis. Jie naudojasi labai daug Youtube paslaugomis, jie žiūri filmukus, klausosi muzikos, nuolatos yra socialiniuose tinkluose – ar tai Instagram, ar Facebook, ar kiti socialiniai tinklai. Jie stengiasi ten būti, jie dalinasi nuotraukomis ir jie visapusiškai bendrauja su savo draugais“, - kalbėjo P. Dapkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, į Lietuvą po metų – dvejų ateis visų dėvimų įrenginių tendencijos: išmanieji laikrodžiai, išmanieji akiniai:

„Pasaulyje yra nauja tendencija – įrenginiai, kurie bendrauja su tavo telefonu ir atlieka papildomą funkciją – ar sveikatos gerinimo, ar sporto, ar bendravimo, fotografavimo“, - sakė jis.

Pasak jo, žmogus, rinkdamasis telefoną, atsižvelgia į tai, koks yra telefonas, kaip jis pagamintas, kokia jo programinė įranga ir kiek jis kainuoja.

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad išmaniuosius telefonus turintys žmonės naudojasi daugeliu tokių įrenginių funkcijų, tačiau pagal naudojimo dažnumą skambinimas kaip pagrindinė telefono funkcija atsidūrė šeštoje vietoje.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų