REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos mokykloje aidėjo šūviai – nužudyta mokytoja

(papildyta 20:49)

Šiandien, apie 14 valandą, įprastą mokslo dieną Paalalinnos mokykloje Viljandžio mieste sudrumstė šūviai. Penkiolikametis 9 klasės mokinys pamokos metu išsitraukė pistoletą ir nušovė vokiečių kalbos mokytoją.

Šiandien, apie 14 valandą, įprastą mokslo dieną Paalalinnos mokykloje Viljandžio mieste sudrumstė šūviai. Penkiolikametis 9 klasės mokinys pamokos metu išsitraukė pistoletą ir nušovė vokiečių kalbos mokytoją.

REKLAMA

Prokuratūros duomenimis, pranešimas apie šaudynes gautas 13.55. Žuvo tos pačios mokyklos mokytoja, tuo metu vedusi pamoką. Pasak BNS, pamokos metu klasėje galėjo būti 4 ar 5 mokiniai. Daugiau niekas nenukentėjo. Mokytoją nušovė 9 klasės tos pačios mokyklos mokinys. Paauglys buvo sulaikytas.

Įvykio vietoje dirba policija ir medikai. Policininkų teigimu, mokytoją nušovęs moksleivis buvo sulaikytas ir nebekelia grėsmės nei moksleiviams, nei kam nors kitam.

Mokytojai ir moksleiviai buvo evakuoti, policija tikrina likusias patalpas. Mokyklos direktorius atsisakė komentuoti situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečių kalbos mokytoja 56-erių E.Sarap 2007 metais buvo išrinkta Viljandžio apskrities metų mokytoja.

Sulaikytas užpuolikas tardomas policijoje. Minima, kad jis šaudęs iš revolverio. Iš kur jis gavo ginklą ir kodėl šovė į mokytoją, nežinoma.

REKLAMA

(papildyta 16.24) Ministras pirmininkas Taavi Roivas (Tavis Reivas) vyriausybės vardu pareiškė užuojautą nušautos mokytojos artimiesiems.

„Šiandien Viljandžio mokykloje buvęs šaudymas, pasibaigęs mokytojos mirtimi, yra sukrėtimas mums visiems. Visų žmonių Estijoje mintys yra su Viljandžio žmonėmis“, – pasakė vyriausybės vadovas.

„Tokių įvykių neturėtų būti. Mūsų visų pareiga pastebėti, kai asmeniui greta mūsų reikia pagalbos“, – pridūrė jis.

(papildyta 20:49) Estijos prezidentas Ilvesas užjautė nužudytos mokytojos šeimai, švietimo ministras vyksta į Viljandį.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) pareiškė nuoširdžią užuojautą tragiškai žuvusios mokytojos Enės Sarap šeimai ir artimiesiems, visam Palalinos gimnazijos Viljandyje kolektyvui.

„Tai kas įvyko – tragedija ne vienos mokyklos, ne vieno miesto. Tai visos Estijos tragedija. Tai liūdesys ir sukrėtimas mums visiems“, – sakė T.H.Ilvesas.

Prezidentas pabrėžė, kad joks konfliktas visuomenėje, bendrijoje ar šeimoje neturi virsti smurtu.

„Aš nuoširdžiai prašau savo tautiečių estų – pastebėkite laiku ir veikite laiku. Nepraleiskime nė vieno nesusipratimo, pykčio, kartėlio, fizinio ar psichinio smurto, liūdesio. Kalbėkimės tarpusavyje, remkime vienas kitą, padėkime vienas kitam. Itin meiliai apkabinkime šiandien savo vaikus, grįžusius iš mokyklos“, – ragino T.H.Ilvesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas išreiškė viltį, kad visos pirmadienio tragedijos aplinkybės bus išaiškintos.

15-metis moksleivis Palalinos mokykloje Viljandyje nušovė 56-erių vokiečių kalbos mokytoją.

Į tragedijos vietą išvažiavo švietimo ir mokslo ministras Jevgenijus Osinovskis, ketinantis aiškintis mokytojos nužudymo aplinkybes ir padaryti atitinkamas išvadas.

„Tyrimu reikia nustatyti priežastis, tada galėsime daryti išvadas, – sakė jis. – Teisėsaugos organai turi išaiškinti, kokiu būdu ginklas tapo prieinamas moksleiviui, kokių galėjo būti problemų, ir daugelį kitų dalykų“.

„Suprantama, visi dabar yra sukrėsti, todėl valstybė turi suteikti pagalbą. Pirmiausia, man reikia susitikti su miesto valdžia, aptarti, ką galima padaryti susidariusioje padėtyje“, – sakė ministras, vykdamas į Viljandį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų