REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 metų spalio 27 dieną Lietuva pirmą kartą išrinkta į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU), specializuotos Jungtinių Tautų organizacijos, tarybą. Tai pranešė Ryšių reguliavimo tarnyba. Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos Aukščiausiojoje plenarinėje konferencijoje, kurioje dalyvauja apie 2000 delegatų iš viso pasaulio, išrinkti nauji ITU vadovai, taryba ir Radijo ryšio reguliavimo valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad naujuoju ITU generaliniu sekretoriumi išrinktas Houlin Zhao (Kinija).

Lietuvos veiklos ITU prioritetus Aukščiausiosios plenarinės konferencijos metu pristatė Lietuvos delegacijos vadovas Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktorius Feliksas Dobrovolskis. Lietuva, būdama ITU tarybos narė, konstruktyviai prisidės ITU sprendžiant radijo dažnių valdymo problemas, sieks efektyvaus išteklių planavimo ir panaudojimo, dalysis savo pasiekimais modernių plačiajuosčio ryšio tinklų plėtros skatinimo, paslaugų patikimumo ir susijusiose srityse.

REKLAMA

Šiuo metu RRT Radijo ryšio departamento direktorius dr. Mindaugas Žilinskas yra ITU Radijo ryšio reguliavimo valdybos pirmininko pavaduotojas. Lietuvos išrinkimas į ITU tarybą užtikrins Lietuvos atstovavimo ITU tęstinumą ir leis plačiau pristatyti Lietuvos pasiekimus telekomunikacijų, ypač plačiajuosčio ryšio, vystymo srityje.

Kaip sakoma pranešime, ITU vadovai ir taryba išrinkti ketverių metų kadencijai ir savo darbą pradės 2015 metų sausio 1 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų