REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybėje penktadienį posėdžiaus Ekstremalių situacijų komisija.

Ji aptars virusinių ligų keliamus pavojus ir sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimą Ebolos hemoraginės karštligės ar kitų virusinių ligų protrūkio atveju.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat bus aptartos sveikatos priežiūros įstaigų taikomos prevencinės priemonės virusinėms ligoms.

REKLAMA

Ebolos karštinės epidemija nusinešė jau per 4 tūkst. žmonių gyvybių, daugiausiai Vakarų Afrikoje. Šio viruso atvejai fiksuoti Čekijoje, Vokietijoje, tuo metu JAV ir Ispanijoje, kur buvo gydyti iš Vakarų Afrikos grįžę pacientai, užsikrėtė ir juos slaugę personalo darbuotojai.

Ebolos virusas sukelia Ebolos karštligę - retą, sunkią ir dažnai mirtiną ligą. Ji perduodama tiesioginio sąlyčio su gyvais ar mirusiais užsikrėtusiais asmenimis metu su krauju ar kitais kūno skysčiais (pavyzdžiui, seilėmis ar šlapimu). Septynias savaites po išgijimo ligoniai ją gali perduoti nesaugių lytinių santykių metu.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės komisija taip pat planuoja papildomu klausimu svarstyti galimybę skirti pinigų šeštadienį Kaune kilusio gaisro padariniams likviduoti.

Dviejų aukštų gyvenamajame name Ekskavatorininkų gatvėje gaisras naktį kilo dėl neprižiūrimos krosnies. Žmonės gaisro metu nenukentėjo, tačiau sudegė namo stogas, buvo sulieti butai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų