REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Santūrios kitų metų pasaulio ekonomikos atsigavimo prognozės verčia peržiūrėti mūsų planus, tačiau tai negesina ambicijų Europos Sąjungoje išlaikyti augimo lyderių poziciją. Optimizmo šiam tikslui įgyvendinti suteikia praėjusių beveik dvejų metų patirtis. Kartu su euro įvedimu toliau laikysimės griežtos fiskalinės drausmės, suteikiančios pasitikėjimo makroekonomine aplinka, ir stiprinsime šalies konkurencingumą – tolesnės plėtros ir gerovės kertinį stulpą.“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį surengtoje konferencijoje „Verslas 2015“, trumpai pristatydamas Vyriausybės ekonominę politiką 2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vyriausybės vadovo, kalbant apie strateginius projektus dažniausiai minima energetika. Tačiau šiai didelės svarbos projektų kategorijai priskiriama ir regionų plėtra, į kurią naujoje finansinėje perspektyvoje bus investuota 3,5 mlrd. litų ES paramos.

REKLAMA

„Lietuvos ateitis – ne vienas ar trys didmiesčiai, bet tolygiai plėtojamų regionų centrų sistema, kuri garantuos verslo plėtrą ir gerovę visame krašte. Todėl didelė dalis investicijų atiteks mažesnių miestų investiciniam patrauklumui didinti ir verslo sąlygoms gerinti“, – sakė Ministras Pirmininkas, pabrėždamas, kad regionų ekonominis atsigavimas yra tolesnio Lietuvos augimo ir stiprėjimo varomoji jėga.

Kaip pažymėjo Ministras Pirmininkas, kitas prioritetas – inovatyvios ekonomikos plėtra ir investavimo lygio kėlimas, nes inovacijos – dvidešimt pirmojo amžiaus pažangos variklis. Todėl spartinant šalies įmonių darbo našumo augimą, bus remiamos įmonių investicijos į inovatyvios gamybos ir paslaugų plėtrą. Ypač bus skatinamos kokybiškos vietinio ir užsienio kapitalo investicijos. Pasak premjero, valstybės paramos sulauks tie, kurie bendradarbiaus su Lietuvos mokslu – investuos į tyrimų ir eksperimentinę plėtrą, skatins inovacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžęs, kad dar viena prioritetinė sritis – ekonominės diplomatijos plėtra, premjeras teigė, kad Vyriausybė eksporto skatinimui ir rinkų paieškai skiria 200 mln. litų iš naujos finansinės perspektyvos lėšų.

„Pabaigai pasiremsiu Tarptautinio valiutos fondo misijos vadovo Lietuvoje Christopho Klingeno teiginiu, kad Lietuvos ekonomika geba atsispirti sudėtingai išorinei aplinkai, yra lanksti, žmonės išradingi, o šalis konkurencinga. 2014 metai mums tapo didelių iššūkių metais, nes susidūrėme su kompleksiniu ekonominių, socialinių ir saugumo grėsmių pavojumi, bet kartu pajutome savo stiprybę. Esame tarptautinės Vakarų bendruomenės dalis ir turime patirties bei drąsos savarankiškai tiesti kelius į nepramintas tarptautines rinkas. Todėl niekada nebrėžčiau ribos galimybėms, nes tai stabdo iniciatyvas ir idėjas, gesina siekius“, – konferencijoje kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų