REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi pripratę prie parodų, kur visi eksponatai iškabinti ant sienų ar išdėlioti vitrinose ir į juos reikia tiesiog žiūrėti, pasiklausant gido istorijų. Tačiau ar norėtumėte išmėginti visai kitokią parodą, kur reikėtų įeiti į gyvūno vidų ir ten pamatyti ne tik tikrus organus, bet taip pat ir išgirsti tikrą širdies plakimą?

REKLAMA
REKLAMA

Visoje Europoje labai populiari vokiečių veterinaro Helmut Ende paroda „Pasivaikščiojimas po arklį“ (vok. Das Begehbare Pferd). Užsieniečiai tiesiog plūsta pamatyti, kaip arklys atrodo iš vidaus. Anot parodos organizatorių, arklys yra išmaišęs visą Europą, tačiau iki Baltijos šalių nebuvo atkeliavęs, mat nežinia, ar žmonėms tokia paroda būtų įdomi.

REKLAMA

Ši paroda išskirtinė tuo, jog žmonės gali įeiti į dešimties metrų arklio maketą ir pamatyti tikrus vidaus organus, išgirsti plakančia širdį. Taip pat makete įrengti ekranai, per kuriuos galima matyti vidaus organų veikimą. Paroda tinkama ne tik tiems, kurie besidomi veterinarija, tačiau ir paprastiems žmonėms, nes viduje, klausantis informacijos per ausines, galima sužinoti daug įdomių dalykų apie didingą gyvūną.

Parodoje – tikri organai

Viduje galima pamatyti tikrus arklio plaučius bei žarnas ir kaip šie organai juda. Tai leidžia realiai pamatyti, iki kokio dydžio išsipučia plaučiai. Arklio statytojai tikina, jog vidaus organus gauna iš skerdyklų, ir juos lakuoja, tačiau parodoje kasdieną yra keičiami, nes greit susidėvi.

REKLAMA
REKLAMA

„Būna gyvūnai suserga, numiršta, tai mes esame su skerdykla sutarę, kad organus paimsime. Gyvūnai tikrai nėra skerdžiami dėl mūsų parodos“, – užtikrino vienas iš parodos rengėjų Audrius Baltutis.

Arklio maketas pastatomas per tris dienas. Jis yra apie 10 metrų ilgio. Vienu metu viduje gali būti apie 6 žmonės, kurie apie 15 minučių klausosi paskaitėlės apie arklio vidaus organų veikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų