REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vienu smūgiu „Nokios“ mobiliesiems telefonams tapo „Microsoft“ sprendimas nutraukti produkcijos gamybą didžiausioje pasaulyje gamykloje Indijoje. Apie tai rašoma „EE Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šių metų lapkričio 1 dienos „Microsoft“ daugiau nefinansuos „Nokios“ telefonų gamybos fabrike, kuris tapo „Nokios“ ir šalies mokesčių inspekcijos įkaitu. Dėl Indijoje įsikerojusios tradicijos įstatymus taikyti atbuline tvarka vietinis „Nokios“ padalinys įsiskolino apie 383 mln. dolerių, todėl suomių aktyvai Indijoje net nedalyvavo sandoryje su „Microsoft“.

REKLAMA

Iš esmės didžiausia pasaulyje mobilijųų telefonų gamykla buvo areštuota teismo sprendimu. Nerasdama išeities, bendrovė „Microsoft“ nusprendė atšaukti iš šios gamyklos visus užsakymus.

2006 metais pastatyta gamykla savo geriausiais laikais per dieną pagamindavo apie 450 tūkst. mobiliųjų įrenginių, o tai leido įdarbinti apie 8 tūkst. Indijos gyventojų. Po sandorio su „Microsoft“ darbuotojų skaičius sumažintas iki 1 tūkst., o gamybos apimtis susitraukė iki 40 tūkst. mobiliųjų telefonų per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų