REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 10-11 dienomis Kaune vyks jau XXIV tarptautinis Augustino Karkausko tinklinio taurės turnyras. Lietuvoje tai — bene vienintelis moterų tinklinio turnyras, turintis tokią ilgametę istoriją. Renginys taip pat yra įtrauktas į Lietuvos sporto universiteto 80-mečiui paminėti programą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų turnyre dalyvauja 13 komandų, tarp jų - Lietuvos vicečempionės Kauno „Heksa“, savo komandas delegavo keturi Lietuvos universitetai - Kauno technologijos universitetas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas bei Lietuvos sporto universitetas. Į varžybas taip pat atvyko moterų tinklinio komandos iš Daugpilio, Šiaulių ir Klaipėdos.

REKLAMA

Renginys Lietuvos sporto universitete vyks dvi dienas ir prasidės atidarymu, prisimenant A. Karkauską ir jo nuopelnus Lietuvai ir tinkliniui. Pirmąją renginio dieną rengiama konferencija „Jaunimo patriotiškumo ugdymas, organizuojant atmintinus sporto renginius“. Joje bus kalbama apie patriotiškumo ir sporto ryšį, perteikiamos žinios apie tinklinio žaidimą, varžybų vykdymą ir organizavimą. Konferencijos metu bus skaitomi pranešimai šiomis temomis: „Pilietiškumas ir sportas: tarp tautiškumo ir pasaulietiškumo“, „Patriotiškumo ugdymo galimybės per kūno kultūros pamokas“, „Savanorystė sporte kaip bendruomenės ugdymo priemonė“, „Prosocialaus elgesio ugdymas per tinklinį“. Diskusijoje dalyvaus ir žinomos Lietuvos sportininkės Ieva Dumbauskaitė, Donata Virštartaitė, krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas.

Kasmetinis moterų tinklinio turnyras vyksta buvusio ilgamečio Lietuvos Kūno kultūros akademijos docento, nusipelniusio trenerio Augustino Karkausko vardui atminti. Kaune gimęs žymus tinklinio puoselėtojas daug metų treniravo moksleivius, Lietuvos moterų ir vyrų tinklinio rinktines, plėtojo teorines, metodines ir praktines tinklinio žinias, parengė didelį būrį trenerių bei žaidėjų. Viena legendinio trenerio auklėtinių – turnyre dalyvaujančios Kauno „Heksos“ trenerė Jolita Virbickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų