REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieninteliam Vilniaus universiteto akademiniam padaliniui kitame mieste – Kauno humanitariniam fakultetui (KHF) – šį rudenį sukanka 50 metų. Senosios Alma Mater tradicijas Kaune puoselėjanti fakulteto bendruomenė šią sukaktį minės netradiciškai. Spalio 14–16 d. rengiama jubiliejinė regata „Nelauk, plauk!“.

REKLAMA
REKLAMA

Unikalų žygį baidarėmis organizuoja VU KHF Studentų atstovybė, jam vadovaus aktorius ir režisierius, fakulteto teatro grupės vadovas Andrius Žiurauskas. Jis sako, kad įsteigti VU fakultetą Kaune prieš penkiasdešimt metų buvo tikras žygis, todėl smagu jį pakartoti.

REKLAMA

Regatos dalyviai Nerimi iš Vilniaus į Kauną plukdys VU šviesą, kurią surinko draugiškų fakultetų studentų atstovybės. Spalio 16 d. vakare Kauno senamiestyje (Muitinės g. 8) bus įžiebtas saulės laikrodis, įrengtas ant VU KHF pastato sienos.

Starto Vilniuje prie Baltojo tilto metu (spalio 14 d. 10 val.) istorinius fakulteto steigimo dokumentus jubiliejinės regatos dalyviams įteiks jos globėjas – Vilniaus universiteto l. e. p. rektorius prof. habil. dr. Jūras Banys, o VU SA prezidentas Andrius Uždanavičius perduos kolegų linkėjimus fakulteto studentams. Išlydėti į Kauną Nerimi išplaukiančios keturiasdešimties atkakliųjų komandos atvyks ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Gerą nuotaiką išplaukiantiems ir juos išlydintiems dovanos VU pučiamųjų orkestras „Oktava“, vadovaujamas Albino Kučinsko.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaune jau penkiasdešimt metų reziduojantis VU fakultetas yra gyvas dvimiesčio idėjos įsikūnijimas“, – sako fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, VU KHF alumnas. Pasak jo, ne tik fakulteto, bet ir universiteto vadovybė džiaugiasi prasmingomis iniciatyvomis ir remia pačias drąsiausias fakulteto studentų ir dėstytojų idėjas.

Istorinio VU KHF žygio baidarėmis dalyviai pasirengę iššūkiams – jiems teks įveikti 165 km sraunia upe (kiekvieną dieną daugiau nei 50 km), nepasiduodant galimoms rudeniškoms negandoms. Regatos programoje – ne tik žygeiviški išbandymai, bet ir įdomūs susitikimai. Pirmosios dienos vakare „Nelauk, plauk!“ dalyvius prie Panerių dvaro pasitiks VU KHF alumnas Tadas Žirgulis, kuris pasidalys įspūdžiais iš ekspedicijos „Misija Sibiras 2014“. Spalio 15 d. numatomas sustojimas nakvynei Rukloje, kur fakulteto atstovai susitiks su Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko kariais. Regatos dalyvius ir karius į smagią vakaronę pakvies VU KHF folklorinis ansamblis „Uosinta“, vadovaujamas Auksuolės Šuliokienės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio 16-osios vakarą Kauno Santakoje fakulteto bendruomenė pasitiks parplaukiančius, kurie švartuosis Nemuno krantinėje prie Daugirdo amfiteatro. Nuo 20 val. VU KFH kieme vyks šventė, į kurią kiemo šeimininkai kviečia visus norinčius pamatyti, kaip bus įžiebtas daugeliui ne tik Kauno gyventojų gerai pažįstamas saulės laikrodžio kontūras. Susirinkusiems į jubiliejinės regatos pabaigtuves – saulės laikrodžio instaliaciją – koncertuos Linas Adomaitis.

„Minėdami fakulteto sukaktį, norime ne tik pasidalyti savo džiaugsmu tarpusavyje, bet ir padovanoti šūsnį gerų emocijų visiems miestelėnams. Lankydamasis senamiestyje kiekvienas kaunietis ir miesto svečias pastebi saulės laikrodžio šypseną ant sienos. Nutarėme, kad rudenėjant ir trumpėjant dienai visiems bus smagu matyti ją švytinčią iš tolo“, – pasakoja fakulteto Studentų atstovybės prezidentas Domas Varanauskas, vienas iš istorinio žygio organizatorių.

Jubiliejinės VU KHF regatos „Nelauk, plauk!“ organizatoriai ir dalyviai dėkingi visiems, šį sumanymą palaikiusiems ir parėmusiems: tarptautinei informacinių technologijų bendrovei CSC, Raimondo Maročkos firmai „RMI muzikos servisas“, Lietuvos kariuomenei, Elektrėnų savivaldybei, „Vero Cafe“, „Lietuvos draudimui“, „Kauno grūdams“, bendrovėms „Mavy studija“, „Ainetra“, taip pat informaciniams rėmėjams: „Katos grupei“, „Radijui Tau“, žurnalui buriuotojams „Vėjo!3“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų