REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Toshiba“ pranešė, kad parodoje „CEATEC 2014“ pademonstruos naujos kartos robotą humanoidą, kuris galės pasakyti iš anksto sudarytas frazes, ir tai padarys pasitelkęs japonų gestų kalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Robotas gavo japonų moters išvaizdą – manoma, kad tokia išorė leis sukelti didesnį pasitikėjimą potencialiems roboto pirkėjams. Kūrėjų teigimu, tikslinė tokių robotų auditorija – tai pagyvenę japonai, kurie turi problemų dėl sveikatos.

REKLAMA

Išorinė roboto dalis sugeba atlikti plastiškus ir tikslius judesius rankomis, taip pat dirbtiniais veido raumenimis: iš 43 vykdomųjų pneumatinio tipo mechanizmų 15 yra galvoje.

Kūrėjai žada, kad robotą tobulins, pasitelkdami pažangias vaizdo kameras ir daviklius, kurie leidžia sukurti pilnavertišką bendravimo atmosferą. Sausio mėnesį įvyksiančioje parodoje „CES 2015“ kompanija „Toshiba“ parodys robotą, kuris gebės bendrauti, panaudodamas amerikiečių gestų kalbą – daug sudėtingesnę, lyginant su japonų, nes reikia naudoti abėcėlę.

REKLAMA
REKLAMA

„Toshiba“ mano, kad robotai humanoidai galės būti naudojami sveikatos apsaugos, buitinių paslaugų, pramoninės gamybos, žemės ūkio ir netgi pramogų sferose. Jau kitąmet bus pasiūlytas robotas, kuris sutiks įvairių parodų lankytojus.

2020 m. japonų kompanija ketina išleisti robotą, kuris galės suprasti ir sintezuoti kalbą, atlikti įvairias buitines operacijas, ypač tais atvejais, kai reikia prižiūrėti senyvus žmones.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų