REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai pristatyta „Microsoft“ operacinė sistema „Windows 10“ sukėlė nemažai triukšmo. Daugiausia dėmesio susilaukė ne naujas funkcionalumas, o pats pavadinimas, kadangi visi laukė „Windows 9“, tačiau programinės įrangos milžinė pateikė staigmeną.

REKLAMA
REKLAMA

Kas lėmė, jog „Microsoft“ nusprendė apversti viską aukštyn kojomis? Panašu, kad viena iš esminių priežasčių yra gana banali ir primena 2000 metų problemą, kai senos kompiuterinės sistemos datai nurodyti naudojo vos du baitus, todėl sistemos negalėjo atpažinti 2000 m. nuo 1900 m.

REKLAMA

Tokia pati problema grėsė ir naujai „Windows“ versijai, jei ji savo pavadinime būtų išsaugojusi skaitmenį „9“. Ir jei anksčiau keblumų kilo dėl skaičiavimo sistemų resursų, tai dabar dėl visko kaltas programuotojų tingumas, rašo „Engadget“.

Tiesa, dėl visko kalti ne pačios „Microsoft“ programuotojai, o trečiųjų šalių kūrėjai, kurie tingėjo korektiškai aprašyti operacinės sistemos identifikavimo procedūrą. Atitinkamą „prasto“ kodo pavyzdį pateikė vienas iš „Microsoft“ programuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtas kodas operacinės sistemos identifikavimui naudoja tik pirmąjį skaitmenį po pavadinimo. Jei tai „9“, programa mano, kad tai yra „Windows 95“ arba „Windows 98“. Nors jos yra labai retas svečias vartotojų kompiuteriuose, tačiau jų aidas pasiekė net 2014 metus.

Kadangi nėra galimybės perrašyti visą programinį kodą, paprasčiau yra pakeisti operacinės sistemos pavadinimą ir taip išvengti eilės problemų.

Kompanija „Microsoft“ oficialaus komentaro dėl pateiktos „Windows“ pavadinimo keitimo priežasties nepateikė. Galbūt tai nebuvo esminė problema, kodėl „Windows 9“ netikėtai tapo „Windows 10“, tačiau įvardinta priežastis galėjo būti labai svari, nors ir labai banali, o kad nebūtų papildomų juokelių bei lyginimo su nepasisekusia „Windows 8“, imtasi gerai žinomo rinkodarinio triuko – pavadinimo keitimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų