REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijų universitetas ir IBM pasirašė strateginės partnerystės susitarimą, kuris leis KTU plačiai naudotis IBM ištekliais ir tarptautinės akademinės bendruomenės kuriama studijų medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

IBM suteiks prie „Akademinės iniciatyvos“ programos prisijungiančiam Kauno universitetui nemokamą prieigą ir licencijas naudoti programinę mokymo įrangą bei mokymosi išteklius. Tokiu būdu šis bendradarbiavimas suteiks naujas profesinio ugdymo galimybes tiek KTU Ekonomikos ir verlso fakulteto dėstytojams, tiek studentams.

REKLAMA

Pasirašydamas sutartį, KTU mokslo prorektorius Pranas Žiliūkas sakė: „Mes labai džiaugiamės tuo, kaip bendradarbiaujame su vienu IT pasaulio lyderių. IBM „Akademinės iniciatyvos“ programa leis Universiteto dėstytojams ir studentams ne tik pasinaudoti pripažintos tarptautinės mokslinio bendradarbiavimo programos resursais, mokymo medžiaga, bet ir efektyviai dalytis akademinės bendruomenės pasiekimais“.

Panašų susitarimą IBM pasirašė ir su universitetais Latvijoje bei Estijoje.

„IBM Lietuva“ plėtros direktorius Ainis Kavaliauskas pasakoja, kad partnerystė su KTU yra neatsitiktinė: „Pats būdamas KTU absolventas, puikiai žinau, kad ši aukštoji mokykla yra viena didžiausių ir geriausių tokio lygio technologijų specialistus rengianti įstaiga Lietuvoje. IBM, suteikdama KTU studentams ir dėstytojams išteklius ir galimybes naudotis šiuolaikiškais verslo valdymo įrankiais ir tarptautinės akademinės bendruomenės kontaktais, be abejonės, pakels KTU į naują konkurencingumo lygmenį ne tik mūsų šalyje, bet ir tarptautiniu mastu“.

REKLAMA
REKLAMA

KTU Ekonomikos ir verslo fakultetas planuoja dar šiais mokslo metais pasiūlyti atskiroms studentų grupėms išbandyti naujo mokymosi kurso turinį. Tikimasi, kad universiteto specialistai teigiamai įvertins naująjį kursą ir aprobuos jį naudoti nuo 2015 m.

Fakulteto dekanė dekanė Edita Gimžauskienė pabrėžė, kad šie IBM suteikiami inovatyvūs sprendimai, naudojami versle, sumažins atotrūkį tarp akademinės bendruomenės ir verslo. „Tai leis Universitetui parengti geresnę kvalifikaciją ir darbo įgūdžius turinčius absolventus, studentams – lengviau integruotis į realią verslo aplinką anapus universiteto durų, o darbdaviams – gauti geresnius, platesnį akiratį ir darbo įgūdžių turinčius specialistus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutarties iniciatorius, KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro direktorius Almantas Danilevičius pastebi, kad studentai, kurdami inovatyvias įmones, sparčiai tobulėja spręsdami įvairias verslo problemas. „Tikime, kad bendradarbiavimas su tokio lygio įmone padės studentams įgyti šiuolaikiškų verslui ir darbo rinkai reikalingų darbo įgūdžių. Neabejoju, kad tai suteiks studentams išskirtinę patirtį ir gautus įgūdžius panaudoti savo tolimesnėje karjeroje“.

IBM partnerė DPA įdiegs įmonių turto valdymo sistemą (angl. Enterprise Asset Management, EAM), suteiks techninius išteklius ir konsultuos sistemos naudojimo klausimais. DPA taip pat skatins KTU ryšius su įmonėmis, analizuojančiomis savo turto valdymo sprendimų poreikius ir kompetenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų