REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterių saugumo programinės įrangos gamintoja „Kaspersky Lab“ pranešė, kad jos bendradarbiavimas su Interpolu ir Europolu kovojant su kibernetiniu nusikalstamumu pereina į naują lygį. Rugsėjo 30 d. Eugenijus Kaspersky ir Ronaldas Noublas (Ronald Noble), Interpolo generalinis sekretorius, pasirašė sutartį, pagal kurią „Kaspersky Lab“ teiks savo produktus ir ekspertizę Interpolo specialiajam padaliniui Singapūre, tiriančiam nusikaltimus aukštųjų technologijų srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Eugenijus Kaspersky kartu su Troelsu Oertingu (Troels Oerting), Europos kovos su elektroniniu nusikalstamumu centro, priklausančio Europolui, direktoriumi, pasirašė memorandumą, kuris taps glaudesnio „Kaspersky Lab“ ir Europos Sąjungos teisėsaugos institucijos bendradarbiavimo pagrindu. Pasirašymo ceremonijos vyko Singapūre, kur nuo spalio 1–3 d. vyko Interpolo ir Europolo konferencija, skirta kibernetiniam nusikalstamumui pažaboti, pranešė bendrovės atstovai.

REKLAMA

„Mūsų partnerystė su Interpolu ir Europolu – tai svarbus etapas tarptautinės kovos su kibernetiniu nusikalstamumu istorijoje ir unikalus visos pramonės laimėjimas. Toks privačių bendrovių bendradarbiavimas su valstybinėmis organizacijomis labai reikalingas priešinantis nuolat augančioms kibernetinėms grėsmėms ir tiesiogiai atitinka mūsų misiją gelbėti pasaulį. Didėjant rizikų, su kuriomis mes susiduriame dėl interneto ir informacinių technologijų plėtros, mastui ir sudėtingumui, mums būtina sujungti pajėgas su valstybinėmis ir tarptautinėmis institucijomis, taip pat kitomis privataus sektoriaus bendrovėmis“, – pabrėžė Eugenijus Kaspersky.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaspersky Lab“ su Interpolu bendradarbiauja nuo 2013 m. balandžio. Pagal naują sutartį bendrovė teiks paslaugas ir ekspertizę grėsmėms aptikti, taip pat technologinę bazę kuriant specialaus Interpolo padalinio skaitmeninės kriminalistikos laboratoriją ir palaikant kitas naujo centro funkcijas. „Kaspersky Lab“ mokys Interpolo kariškius ir dalysis patirtimi analizuojant kenkėjiškas programas, skaitmeninius pėdsakus ir įrodymus, taip pat tiriant finansines grėsmes. Be to, vienas iš geriausių bendrovės antivirusų analitikų laikinai dirbs specialiajame Interpolo padalinyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų