REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airijos ir Lenkijos politikų Pato Coxo ir Aleksandro Kwasnievskio misijos svarba Ukrainos artėjimo prie Europos Sąjungos procese yra neišmatuojama. Todėl atsižvelgiant į naujas aplinkybes ir galimybes prisidėti prie santykių stiprinimo, Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas nėra atmetęs galimybės formuoti dar vieną misiją, teigė Europos Parlamento pirmininko patarėjas Arnoldas Pranckevičius.

“Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas pries dvi savaites apie tai diskutavo su Patu Coxu ir Aleksandru Kwasnievskiu, Ukrainos lyderiais prezidentu Petro Porošenka ir Ukrainos premjeru Arsenijumi Jaceniuku. Tikrai jautėme iš Ukrainos partnerių pagalbos, patarimų norą. Ir mes apie tai svarstome. Pirmininkas kol kas nėra priėmęs spredimo”, - aiškino A. Pranckevičius.

Anot patarėjo Rytų Europos kaimynystės politikos, Šiaurės ir Baltijos regiono strategijos klausimais, kuruojančio santykius su Rusija, Vakarų Balkanais ir Azijos šalimis, svarbiausia šioje vietoje yra sukuriama nauja pridėtinė vertė.

“Pats Parlamentas turi tokias egzistuojančias institucijas kaip Užsienio politikos komitetas, delegaciją santykiams su Ukraina, kuri pradės dabar realų darbą - Asociacijos sutarties įgyvendinimo stebėjimą. Taip pat yra Europos Komisijos pagalbos grupė Ukrainai, kuriai priklauso 30 aukšto rango Komisijos pareigūnų, kurie irgi su konkrečiomis Ukrainos ministerijomis dirbs ties specifiniais klausimais - energetikos, žemės ūkio, transporto. Todėl jei mes imsimės kokios nors veiklos, tikrai tai darysime nebandydami dubliuoti esamų pastangų. Bet galbūt galėtume padėti politinėje geopolitinėje plotmėje, ypatingai strateginiais klausimais”, - teigė Europos Parlamento pirmininko patarėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų