REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrams, kurie būdami 20- 40 metų pernelyg dažnai masturbuojasi, šis malonumas gali baigtis prostatos vėžiu, o perkopus 50 metų, priešingai: padeda išvengti šios klastingos ligos,- praneša žurnalas „British Journal of Urology International“.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai, dirbantys Notingemo universitete, apklausė 400 pacientų, sergančių prostatos vėžiu, kuriems diagnozuota ši liga buvo jau sulaukus 60 metų.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad tie, kurie būdami 30 metų, išsiskyrė itin dideliu seksualiniu aktyvumu, santykiavo ar masturbavosi mažiausiai 20 kartų per mėnesį, turėjo didesnį šansą susirgti vėžiu.

Be to, paaiškėjo, kad pernelyg dažna masturbacija, (bet ne tradicinis seksas) kai jiems 20 - 40 metų dar labiau padidina prostatos vėžio atsiradimą.

Vyresnio amžiaus grupėje, vyrams, kuriems daugiau nei 50 metų, priešingai, padidėjęs seksualinis aktyvumas (ne mačiau 10 kartų per mėnesį) davė „nedidelį apsauginį efektą“. Įdomiausia tai, kad jis didėjo tik masturbacijos metu.

„Akivaizdu, kad  geriau nuolat palaikyti, kad ir nedidelį seksualinį aktyvumą, nei jaunystėje  būti hyperaktyviems, o paskui –  daryti minimaliai arba iš viso nieko nedaryti“, - sakė tyrimo vadovas Polikseni Dimitripolu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų