REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras Paulauskas tėvynę gintų ir fronte

Žinių radijas

 „Šauktinių kariuomenė nėra panaikinta, mes turime mišrią sistemą ir kurį laiką mes galėtume, bent jau dabar, kviesti į privalomąjį karinį mokymą“,- naujojoje „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

 „Dažnai yra klystama. Mūsų įstatymai leidžia ir šauktinius, ir mišrią ir profesinę kariuomenę. Kitaip tariant mes kiekvienais metais tvirtiname principinę struktūrą ir nusprendžiame, kokie ribiniai skaičiai ir kaip formuojama ta struktūra. Bet paskutiniais metais, jau turbūt kokie 5-eri, kai šauktinių eilutėje įrašomas nulis. Tai jeigu mes ten įrašysime daugiau – šauktiniai bus“,- pridūrė A.Paulauskas.

REKLAMA

 Seimo nario teigimu, šį klausimą pradėjo kelti naujasis kariuomenės vadas.

 „Yra keliamas klausimas, ar per tris mėnesius bazinių karinių mokymų yra pakankamai parengiami jaunuoliai kariniams veiksmams. Karo vadas sako, jog šitie žmonės specialybės neįgauna ir kai vyksta to rezervo ruošimas, tai sunku jiems rasti vietą, kur turėtų persiorientuoti. Tai keliamas klausimas, gal 6 ar 9 mėnesiai būtų tas laikas, kai žmogus įgytų tą karinę specialybę. Pats juk karo vadas pasakė, kad mūsų batalionai yra neužpildyti ir net nesiekia 50 procentų užpildymo“,- sakė parlamentaras.

 Paklaustas, ar A.Paulauskas eitų į frontą ginti tėvynės, atsakė, net nesvarstęs:

 „Tai abejonės nėra, tik tai klausimas, kurioj vietoj pagal savo karinį išsilavinimą aš tikčiau. Turiu atsargos leitenanto laipsnį“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų