REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad netaptume kišenvagių aukomis

Žinių radijas

Kišenvagiai labiausiai mėgsta viešąjį transportą ir turgavietes, o profesionalų kišenvagį sunkiai galima atpažinti, tačiau yra būdų jų išvengti, „Žinių radijui“ pirmadienį sakė Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinės kišenvagių pamėgtos vietos – viešasis transportas, turgavietės, didieji prekybos centrai. Kišenvagiai labai pamėgę dėvėtų drabužių parduotuves, kai ateina moteriškė, ji matuojasi tuos drabužius, tuo metu arba rankinės, arba kišenės viršutiniuose rūbuose nestebimos, nekontroliuojamos. Kišenvagiai šitą puikiai žino ir jie tuo naudojasi“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė S. Šemis.

REKLAMA

Pasak jo, profesionalus kišenvagis niekuo neišsiskiria iš minios. Kartais kišenvagiai, anot S. Šemio, veikia grupėmis, pavyzdžiui, sudarydami dirbtinę spūstį viešajame transporte.

„Jūs iš anksto pasirenkamas kaip auka – tarkim, mato, kaip jūs įsidėjote (pinigus – red.) į piniginę ar į dešinę išorinę švarko kišenę. Jie sudaro spūstį, žinodami, iš kur pavogs tą pinginę, jūs stumiamas, į kitą kūno vietą atkreipiamas dėmesys, ir jums dingsta piniginė arba telefonas. Tai – viena iš situacijų, kaip galite būti apvogtas lipant į troleibusą ar autobusą“, - pasakoja S. Šemis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, kišenvagių galima išvengti, jei telefoną ar piniginę dėsimės į vidinę, o ne išorinę drabužio kišenę, o rankinę laikysime priešais save.

Vidutinė kišenvagystės žala, S. Šemio teigimu, siekia iki kelių tūkstančių litų. Dažniausiai vagiami mobilieji telefonai, išmanieji telefonai ir piniginės.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų