REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

I.Šimonytė nedalyvaus Vilniaus mero rinkimuose

Į merus - M. Adomėnas?

Buvusi finansų ministrė, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė penktadienį pranešė dėl asmeninių priežasčių atsisakanti dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatu rinkimuose sostinėje bus parlamentaras Mantas Adomėnas.

REKLAMA

I.Šimonytė sakė esanti dėkinga konservatoriams už parodytą pasitikėjimą, bet supratusi, kad negalės skirti pakankamai jėgų ir laiko rinkimams.

„Sprendimas yra dėl asmeninių priežasčių. Pasigilinus ir įvertinus, kas tai per procesas, kiek jam reikia skirti jėgų ir laiko, matau, kad negalėsiu to padaryti“, - BNS sakė I.Šimonytė.

I.Šimonytė praeitą savaitę pranešė, kad gavo konservatorių pasiūlymą siekti sostinės mero posto ir žadėjo jį labai rimtai svarstyti bei susitikti su partijos skyriais Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų I. Šimonytė 2009-2012 metais ėjo finansų ministrės pareigas konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vyriausybėje, bet ji nėra TS-LKD partijos narė.

Savivaldybių tarybų rinkimus siūloma rengti kovo 1-ąją. Juose pirmąkart merai bus renkami tiesiogiai.

Vilniaus konservatorių lyderis Mantas Adomėnas BNS sakė apgailestaujantis dėl I.Šimonytės sprendimo ir patvirtino pats sieksiantis mero posto.

„Pats skatinau, raginau ir įkalbinėjau I.Šimonytę. Bet aplinkybės yra tokios, kokias labai sunku ginčyti, todėl grįžtame prie anksčiau buvusio varianto - taip, aš būsiu kandidatu į merus“, - sakė M.Adomėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus mero rinkimuose ketina dalyvauti buvęs teisingumo ministras Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius ir socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Kitos partijos savo kandidatų į sostinės merus kol kas oficialiai nėra paskelbusios.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų