REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva Europos Komisijoje rodoma pavyzdžiu

Jauni bedarbiai iš aštuonių Vilniaus apskrities savivaldybių dalyvavo bandomajame Europos Komisijos finansuotame projekte, skirtame mažinti jaunimo nedarbą, dalis jaunuolių įsidarbino. Pasak projekto vadovės, viešosios įstaigos „Projektų valdymo ir mokymo centras“ vykdančiosios direktorės Ramunės Mereckienės, Lietuvos pasiūlymai greitu laiku bus pristatyti Europos Sąjungos šalims kaip pavyzdinė schema mažinant jaunimo nedarbą:

REKLAMA
REKLAMA

„Sukūrė schemą, kaip įdarbinti, kas turi įdarbinti ir visa tai, kas yra ant mūsų išbandyta ir kieno schema geriausiai veikia, bus nominuota Europos Komisijai, o ji visą šitą patirtį nuleis į nacionalinį lygį visoms kitoms Europos Sąjungos šalims“, - kalbėjo R. Mereckienė.

REKLAMA

Pasak jos, Lietuvos projektas yra išrinktas kaip vienas iš geriausių.

„Iš tikrųjų yra du stiprūs projektai: Airijos ir mūsų. Mūsų stiprybė tame, kad įtraukėme daug darbdavių, organizavome darbdavių mugę, suteikėme darbdaviui galimybę mėnesį laiko turėti praktikantą. Manau, kad 120 įdarbintų (žmonių – red.) iš 270 per tokį trumpą laiką yra nemažai“, – sakė R. Mereckienė.

Projektas Lietuvoje buvo vykdomas nuo praėjusių metų spalio, o praktika – nuo šių metų gegužės. Ramunė Mereckienė pabrėžė, jog jaunimo įdarbinimo rodiklis galėjo būti ir didesnis, jeigu jaunuoliai būtų rodę didesnę iniciatyvą. Tiesa, ji pasidžiaugė, kad ypač aktyvūs buvo darbdaviai, kurių projekte dalyvavo daugiau kaip 60.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų