REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 16 d. paskelbtame šių metų pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2014/2015“ VDU išlaikė poziciją „701+“ kaip ir praėjusiais metais ir išliko tarp 800 geriausių pasaulio universitetų.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su reitingu paskelbtas ir „QS Stars“ universitetų vertinimas žvaigždutėmis – jame VDU pelnė bendrą dviejų žvaigždučių įvertinimą. Aukščiausius balus – penkias žvaigždutes iš penkių galimų – VDU gavo už prieinamumą (stipendijos, sąlygos neįgaliesiems, lyčių pusiausvyra, socialinė parama ir t. t.), keturiomis buvo įvertintas jo tarptautiškumas (užsienio studentai ir darbuotojai, atvykstantys ir išvykstantys mainų studentai, bendruomenės tautinė sandara). Tris žvaigždutes pelnė universiteto dėstymas (studentų atsiliepimai, studentų-dėstytojų santykis), studijų sąlygos ir infrastruktūra bei dalyvavimas visuomeninėje veikloje.

REKLAMA

„QS World University Rankings“ laikomas vienu autoritetingiausių aukštųjų mokyklų vertinimo reitingų. Iš kitų reitingavimo sistemų ši išsiskiria tuo, kad stengiasi parodyti universiteto visumą – ne tik mokslo rezultatus ir produkciją, bet ir organizacijos kultūros, inovacijų, universiteto atvirumo ir prieinamumo skalę, studento santykio su dėstytojais vertinimą. Vertinant pasaulio aukštąsias mokyklas, šiame reitinge svarbiu kriterijumi taip pat laikomas tarptautinio personalo ir užsienio studentų proporcingumas: tai leidžia universitetams atsiverti tarptautiniams ekspertams ir vertinimams.

Į šį reitingą iš viso pretenduoja apie 2500 stipriausių pasaulio aukštųjų mokyklų. „QS World University Rankings“ kasmet išskiria ir atskirai sureitinguoja tik 800 elitinių pasaulio aukštųjų mokyklų, tarp kurių patenka ir Vytauto Didžiojo universitetas. Sudarant reitingą šiemet iš viso atsižvelgta į beveik 64 tūkst. akademinio pasaulio atstovų ir beveik 29 tūkst. darbdavių nuomonę. Į šių metų reitingą pateko tik 4 Lietuvos universitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų