• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Facebook“, kuriai priklauso didžiausias pasaulyje socialinis tinklas, pasiruošusi išleisti milijardus dolerių, kad suteiktų prieigą prie interneto tiems žmonėms, kurie jo neturi. Apie tai pranešė naujienų agentūra „Reuters“, cituodama „Facebook“ vadovą Marką Zuckerbergą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums iš tikrųjų svarbu suteikti prieigą prie interneto žmonėms visame pasaulyje. Net jei „Facebook“ tektų išleisti milijardus dolerių per ateinančius dešimt metų, aš manau, kad ilgalaikėje perspektyvoje tai taps pozityviu žingsniu mums ir visam pasauliui“, – pareiškė Markas Zuckerbergas renginyje, kurį suorganizavo vienas turtingiausio pasaulio žmonių Carlosas Slimas.

REKLAMA

2013 m. rugpjūčio mėnesį M. Zuckerbergas įsteigė fondą Internet.org, kurio pagrindinis tikslas – prie interneto prijungti penkis milijardus žmonių visame pasaulyje (daugiausia iš neturtingų Afrikos šalių). „Facebook“ projektas numato padidinti elektroninių duomenų perdavimo efektyvumą bei 100 kartų sumažinti prieigos prie interneto kainą.

Tarptautinė ryšių sąjunga prognozuoja, kad iki 2014 m. pabaigos apie 3 mlrd. Žemės gyventojų turės interneto ryšį . Savo ruožtu socialiniu tinklu „Facebook“ naudojasi daugiau nei 1,3 mlrd. vartotojų.

Panašią iniciatyvą bando įgyvendinti ir „Google“. Interneto milžinė ketina išleisti daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, kad išplėtotų palydovų ir bepiločių skraidymo aparatų infrastruktūrą. Pastaroji leistų prie interneto prijungti nutolusių Žemės kampelių gyventojus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų