REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tęsdami kovą su Mėgėjų žvejybos taisyklių vidaus vandenyse ir Prekybos ne mėgėjų žvejybos įrankiais tvarkos nepaisančiais pažeidėjais, aplinkosaugininkai pastaruoju metu sustiprino prekybos vietų, kur galima įsigyti žūklės prekių, kontrolę.

 Tęsdami kovą su Mėgėjų žvejybos taisyklių vidaus vandenyse ir Prekybos ne mėgėjų žvejybos įrankiais tvarkos nepaisančiais pažeidėjais, aplinkosaugininkai pastaruoju metu sustiprino prekybos vietų, kur galima įsigyti žūklės prekių, kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Patikrinimo rezultatai ir džiugina, ir verčia sunerimti. Džiugu dėl to, kad patikrintose žūklės prekių parduotuvėse pažeidimų nenustatyta. Deja, turgavietėse situacija yra kitokia. Nors pažeidimų skaičius iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nedidelis, toks nuolatinis ne mėgėjų žvejybos priemonių ir įrankių pardavimas neturint tam leidimo ar parduodant juos brakonieriams, daro didžiulę žalą žuvų ištekliams ir aprūpina pažeidėjus reikalingais įrankiais“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

REKLAMA

Bendradarbiaujant Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT), regionų aplinkos apsaugos departamentų ir ekologinės policijos pareigūnams patikrinta arti 200 prekybos vietų visoje Lietuvoje. Per patikrinimus nustatyta daugiau kaip 10 pažeidimų, o pažeidėjai neteko apie 30 tinklų ir per 20 bučių. Visi pažeidimai užfiksuoti turgavietėse.

Rugpjūčio pabaigoje sostinės Gariūnų turgavietėje VAAT pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnais per vieną dieną nustatė net tris teisės aktų, reglamentuojančių ne mėgėjų žvejybos įrankių pardavimo tvarką, pažeidimus. Du Vilniaus miesto gyventojai, turintys leidimus prekiauti žvejybos įrankiais, neteisėtai pardavė tinklinius ne mėgėjų žvejybos įrankius asmenims, neturintiems leidimo įsigyti šių žvejybos įrankių. Kitas Gariūnų turgavietės prekeivis pardavė vieną statomą tinklą neturėdamas nustatyta tvarka išduoto leidimo prekiauti žvejybos įrankiais. Pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Jiems gresia baudos nuo dviejų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su šių įrankių konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo 2013 m. gegužės 1 d. prekiauti žvejybiniais tinklais ar juos įsigyti reikalingas leidimas. Šį leidimą įsigyti žvejybos įrankius gali gauti tik žvejai verslininkai, asmenys, vykdantys žuvų išteklių mokslinius tyrimus, gaudantys žuvų reproduktorius vykdant valstybinį žuvivaisos planą, atliekantys veterinarinius tyrimus, taip pat privačių vandens telkinių savininkai. Regionų aplinkos apsaugos departamentams suteikti įgaliojimai kontroliuoti įmones, prekiaujančias žvejybiniais tinklais, tikrinti, ar visi įmonės įsigyti tinklai parduoti asmenims, turintiems teisę jais naudotis.

Kasmet aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai iš pažeidėjų konfiskuoja apie 2 tūkstančius žvejybinių tinklų, dar kelis kartus tiek ištraukiama besavininkių tinklų (kai pažeidėjo nustatyti nepavyksta). Vien tik Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kasmet ištraukia apie 20 km nelegaliai pastatytų tinklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų