REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Lietuvos krepšinio rinktinė iškovojo pergalę prieš Turkijos rinktinę rezultatu 73:61 ir pusfilnalyje susitiks su JAV rinktine, kurioje tarptautiniu skautu dirba ir Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis, legendinis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Artūras Karnišovas, kuris analizuoja JAV rinktinės varžovų žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis - pirmasis iš vilniečių, išplaukęs į didžiuosius tarptautinius krepšinio vandenis. 1996 m. A. Karnišovas buvo išrinktas geriausiu Europos krepšininku. Lietuvos rinktinės sudėtyje Barselonos ir Atlantos olimpinėse žaidynėse jis iškovojo bronzos medalius, o Atėnuose - Europos čempionato sidabro medalį.

REKLAMA

O štai Lietuvos krepšinio rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas 9 metus dirbo Vilniaus krepšinio mokykloje, o 2012 m. atvykęs į Vilniaus krepšinio mokyklą dalinosi sukaupta patirtimi su mūsų mokyklos jaunaisiais krepšininkais. Juk Vilniaus krepšinio mokykla yra išugdžiusi ne vieną Lietuvos rinktinės žaidėją.

Vilniaus krepšinio mokyklos treneris Vytautas Poteliūnas treniravo brolius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius. Po rungtynių su Naująją Zelandiją treneris V. Poteliūnas pasveikino brolius Lavrinovičius su pergale ir palinkėjo sėkmės artėjančiose varžybose, o jie padėkojo ir patikino trenerį, jog ,,...būtinai susitiksime“. ,,Turime gražią tradiciją po kiekvieno čempionato susitikti, pabendrauti,“ – teigė V. Poteliūnas. Kokie broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai buvo, kai juos treniravo treneris V. Poteliūnas? ,,Tuo metu buvo ištįsę, liekni, fiziškai silpnoki, bet tikėjau, kad iš jų išeis krepšininkai, ir neapsirikau,“ - šypsodamasis pasakojo treneris V. Poteliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio rinktinėje rungtyniauja Vilniaus krepšinio mokyklos trenerio Gintauto Reginos auklėtinis Jonas Valančiūnas. Šią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas Vilniaus krepšinio mokykloje surengė vasaros krepšinio stovyklą. Joje su jaunaisiais krepšininkais patarimais ir krepšinio paslaptimis dalinosi ne tik pats J. Valančiūnas, Jono treneris Gintautas Regina, Vilniaus krepšinio mokyklos direktorius Šarūnas Sakalauskas, bet ir Lietuvos krepšinio rinktinės vyr. trenerio Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Treneriai noriai dirba, mato potencialą, mato, kurie žaidėjai galėtų atstovauti Vilniaus krepšinio mokyklą. Stovykla visiems išėjo į naudą, tad ji tikrai bus ir kitais metais, gal net ilgesnė”, – stovyklos metu sakė Jonas Valančiūnas.

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio mėgėjų laukia ypatingos varžybos. Vyriausiasis JAV rinktinės treneris Mike`as Krzyzewski teigė, jog Lietuvos krepšinio rinktinė yra gerai treniruojama, tad prieš akis - įtemptos rungtynės su Lietuvos krepšininkais.

Kaip seksis Jono Kazlausko vadovaujamai Lietuvos rinktinei? Ar Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis Artūras Karnišovas puikiai išanalizavo šiuokart priešininkų - Lietuvos krepšinio rinktinės krepšininkų potencialą? Atsakymas - rungtynėse ketvirtadienį Madride.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų