REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienis bus vasariškai šiltas – iki 25 laipsnių šilumos, tačiau kitos savaitės dienos jau nebus tokios malonios.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, pirmadienį laukia graži ir tikrai šilta diena: „Lietuvos orus dar lems anticiklono pietvakarinis pakraštys. Daugiau debesų suksis ties rytiniu šalies pakraščiu. Artėjant vakarui jų padaugėti turėtų ir šalies vakaruose. Kitur saulė lepins ilgesnį laiką – beveik visą dieną“.

REKLAMA

Lietaus tikimybė pirmadienį išliks dar nedidelė, pūs nestiprus pietryčių krypties vėjas. Įdienojus oras sušils iki 21–25 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus šalies pietvakariniuose ir pietiniuose rajonuose.

Tačiau jau ateinančią naktį Lietuvą pasieks atmosferos frontas ir iki ryto jo lietaus zona jau išplis į daugelį šalies rajonų. Beveik visoje šalyje turėtų palyti ir antradienio dieną.

„Daugiausiai vyraus trumpo pobūdžio lietūs, bet kai kuriose vietovėse lietus gali būti įkyresnis ir tukti ilgiau nei tris valandas. Vietomis lietų lydės ir perkūnija. Vėjas jau šiek tiek sustiprės ir pūs iš vakarų. Kartais jis taps gūsingesnis, tačiau pavojingų reikšmių neturėtų pasiekti“, – prognozuoja sinoptikė.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio naktį temperatūra svyruos tarp 9 ir 14 laipsnių šilumos, o dieną kils iki 18–21 laipsnių, kai kur dar gali įšilti iki 22 laipsnių.

„Trečiadienis taip pat numatomas su trumpais lietumis ir turėtų būti vėsesnis, naktį temperatūra kris iki 8–13 laipsnių. Dieną oras tesušils iki 16–21 laipsnio“, – sako M. Kirkliauskaitė.

Ketvirtadienį lietaus debesys sklaidysis, lynos jau visai negausiai, didžiausia tikimybė – Rytų Lietuvoje. Be to, iš pietų, anot sinoptikės, jau turėtų plūstelėti šiltesnio oro masė, todėl vėl bus šilčiau. Naktį sulauksime 10–15, dieną – 18–22 laipsnių šilumos.

Pasak M. Kirkliauskaitės, penktadienis vėl bus su lietumis, daugiau turėtų palyti dienos metu: „Tačiau temperatūra dėl to nežemės. Numatoma netgi 1–2 laipsniais aukštesnė temperatūra negu ketvirtadienį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų