REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ringaudų seniūnijos gyventojai nuo šiol savo mažylius galės patikėti naujo privataus “Vaikystės lobių” darželio globai – rugsėjo 1 dieną čia suplėvesavo Kauno rajono vėliava ir įvyko įkurtuvės.

Ringaudų seniūnijos gyventojai nuo šiol savo mažylius galės patikėti naujo privataus “Vaikystės lobių” darželio globai – rugsėjo 1 dieną čia suplėvesavo Kauno rajono vėliava ir įvyko įkurtuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šiuolaikinę ikimokyklinio ugdymo įstaigą investuota 1, 5 mln. Lt, iš jų 690 tūkst. Lt – ES parama, kita dalis – privačios lėšos.

REKLAMA

„Kamšos namų“ kvartale įsikūrusiuose „Vaikystės lobiuose“ numatyta 40 vietų, o į darželį rugsėjo 1 dieną atėjo jau 33 mažyliai.

Direktorė Gitana Mikutytė Palekienė pasakojo, kad jai pavyko suburti profesionalią 17-os asmenų komandą. Įstaigoje darbuojasi 6 auklėtojai, muzikos, dailės pedagogai, anglų kalbos specialistas. Du kineziterapeutai veda mankštas ir rūpinasi vaikų sveikata.

Darželyje bus skiriama daug dėmesio ir meniniam, ir darbiniam ugdymui. Teatro ir improvizacijų studija įsikūrė erdvioje salėje su baltu pianinu. Įkurtuvių proga čia jau vyko vaikų pasirodymai.

REKLAMA
REKLAMA

Amatų studijoje mergaitės bus mokomos siūti lėlėms etnografinius kostiumus. Berniukai mokysis staliaus ir kitokių vyriškų darbų.

Darželis suplanuotas taip, kad jame būtų daug autonomiškų erdvių. Žaisti galima dideliame žaidimų kambaryje, erdviame kieme, taip pat vidiniame kiemelyje. „Žiemą jame pastatysime Kalėdų eglutę, o vasarą galbūt įrengsime baseiną“, - ateities planus pasakojo G. Mikutytė Palekienė.

„Vaikystės lobių“ auklėtiniai valgys tik šviežią maistą, kuris bus gaminamas šiuolaikiškai įrengtoje virtuvėje. Darželio bibliotekoje yra ne tik knygelių ir kitų mokymo priemonių, bet ir kompiuterių. „Pagalvojome apie mūsų auklėtinių vyresniuosius brolius ir seses, kurie čia galės užsukti po pamokų“, - aiškino G. Mikutytė Palekienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos muzikos akademijos auklėtinė yra baigusi ir edukologijos magistrantūros studijas Lietuvos edukologijos universitete, todėl tvirtina, kad puikiai žino, ko nori. Direktorės ateities planuose – interaktyvioji lenta ir kitos šiuolaikinės mokymo priemonės.

„Pirmiausiai mes orientuojamės į ugdymo proceso kokybę, o sąlygas mums diktuoja tėvai“, - tvirtino G. Mikutytė Palekienė.

Direktorė pasakojo, kad įgyvendinti projektą jai padėjo Kauno rajono savivaldybė, vaikų tėvai ir visa bendruomenė. „Esu laiminga, nes mes gyvename kaip šeima, mums rūpi vieni kitų gyvenimai“, - kalbėjo pedagogė.

REKLAMA

Kauno rajone net 1 300 vaikų nepatenka į ikimokyklinio ugdymo įstaigas, todėl energingos direktorės iniciatyvos itin džiugina merą Valerijų Makūną.

Vaikų išlaikymas šiame darželyje tėvams kainuoja 800 Lt per mėnesį, be to, 15 Lt per dieną mokama už maistą.

Vis dėlto G.Mikutytė Palekienė tikisi, kad šią naštą palengvins Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimas, kuriuo numatyta galimybė kompensuoti 250 Lt (72,41 Eur) tėvų mokamo mėnesinio mokesčio dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų