REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Apetitas auga bevalgant“, – taip būtų galima pavadinti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės siekius jau šiandien vakare prasidėsiančiame pasaulio čempionate Ispanijoje.

„Apetitas auga bevalgant“, – taip būtų galima pavadinti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės siekius jau šiandien vakare prasidėsiančiame pasaulio čempionate Ispanijoje.

REKLAMA

2010 metais iš Turkijos bronzos medalius parvežę lietuviai tapo nacionaliniais didvyriais, tačiau, ar po ketverių metų ir vėl jais pasidabinsime, sužinosime tik po kiek daugiau nei dviejų savaičių – rugsėjo 14 dieną.

Naujutėlė arena

Lietuvos vyrų krepšinio kovas pradės Atlanto vadenyno skalaujamoje Gran Kanarijos saloje. Dar pavasarį organizatoriai sukvietė pasigrožėti už 65 milijonus eurų (225 mln. litų) pastatyta arena. Didžiausias Kanarų salyno sporto kompleksas iškilo per pusantrų metų ir talpins 9,8 tūkst. sirgalių.

Tiesa, investuoti į naująją areną buvo žadama apie 90 mln. eurų, tačiau atėjus sunkmečiui tuštinti kišenių niekas nepanoro.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu lietuviai prasibraus į antrąjį etapą – kovas tęs Katalonijos sostinėje Barselonoje. O čempionato rungtynės vyks ne kur kitur, o „Palau Sant Jordi“ arenoje, kurioje praėjusiais metais planetos rekordą pasiekė ir aukso medaliu pasidabino plaukikė Rūta Meilutytė.

REKLAMA

Sporto rūmai talpina net 16 tūkst. sporto aistruolių. 1992 metais Barselonos olimpinių žaidynių metu arena priėmė rankinio, gimnastikos ir tinklinio rungtynes. „Palau Sant Jordi“ įsikūręs ant įspūdingos Montjuicio kalvos, nuo kurios matosi miesto centras: meno galerijos, pramogų atrakcionai, parkai ir 1992 metų olimpinis kaimelis.

Visi sporto kompleksai sudaro olimpinį žiedą, kur vyko pagrindinės olimpiados varžybos. Prie baseino stūkso ir garsusis Barselonos olimpinis stadionas. Jame pirmą kartą atkūrus Lietuvos nepriklausomybę per 1992 metų olimpinių žaidinių atidarymą žengė mūsų šalies sportininkai. Žingsniuojant baseino link galima išvysti pėdų įspaudas, kurias paliko garsiausi pasaulio atletai.

REKLAMA
REKLAMA

Liesis lietuviškas alus

Gran Kanarijoje lietuvius sukvies net du barai, kuriuose bus pardavinėjamas lietuviškas alus. Ant Atlanto vandenyno kranto įsikurs restoranas  „Velero 1906“ (Área 1 Parcela 1 Muelle Deportivo).

Barselonoje, kurioje Lietuvos krepšininkams pasaulio čempionatas tęsis, jei mūsų rinktinę lydės sėkmė, krepšinio ambasada įsikurs prie pat arenos esančiame architektūriniame muziejuje „Poble Espanyol“, restorane „TIP TOP“ (Avda. Francesc Ferrer i Guardia, 13).

Dar liepos pabaigoje „Švyturys“ išsiuntė 10 tonų alaus, jog užtikrintų, kad krepšinio sirgaliai ambasadose galėtų Lietuvos rinktinę palaikyti su lietuvišku alumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienijasi ne tik Lietuvoje ir į Ispaniją keliaujantys krepšinio aistruoliai, tačiau ir Londone gyvenantys tautiečiai. Kaip ir kiekvienais metais stebėti kartu rungtynių kviečia Lietuvos krepšinio fanų lyga (Temple Station, Temple Place, London WC2R, 2PH. Įėjimas – nemokamas, įleidžiami tik asmenys nuo 18 metų).

Vienbalsis balsavimas

Kas rengs 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą paaiškėjo dar prieš penkerius metus – 2009 metų vasario mėnesį. Sukviesti į vieną gražiausių sporto fiestų kandidatavo Prancūzija, Danija, Rusija, Saudo Arabija, Kataras, Italija, Graikija, Kinija ir Ispanija.

Į antrąjį etapą pateko Ispanija, Kinija ir Italija. Tuo tarpu po balsavimo FIBA nusprendė, kad kitų planetos pirmenybių organizavimą patikės ispanams, kurie 2007 metais rengė Europos čempionatą. Ispanija iš viso gavo 11 balsų.

„Varžovai pateikė puikius projektus, bet nugalėtojas galėjo būti vienas ir pasisekė mums, – teigė Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jose Luisas Saezas. – Neabejoju, kad ir kitos dvi kandidatės būtų surengusios puikų čempionatą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų