REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rugpjūčio 30-ąją dieną, 16 valandą, Panevėžio "Aukštaitijos" stadione ekraniečiai pečius surems su antroje vietoje žengiančiais "Trakų" futbolininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus jau ketvirtasis šių komandų tarpusavio susitikimas šiais metais. Vasarį Vilniuje vykusiose draugiškose rungtynėse trakiškiai šventė pergalę rezultatu 2:1. Varžovai pirmavo 2:0, o rezultatą antrojo kėlinio viduryje sušvelnino Rokas Stanulevičius.

REKLAMA

Pirmose rungtynėse A lygoje po Elivelto įvarčių tokiu pat rezultatu jau pirmavo panevėžiečiai, tačiau rungtynių pabaigoje "Trakai" sugebėjo įmušti du įvarčius ir išplėšti lygiąsias.

Antrajame rate žiūrovai dar kartą išvydo atkaklią dvikovą, kurioje "Trakai" ir vėl įmušė du įvarčius, tačiau ekraniečiams tuo pačiu atsilyginti nepavyko ir LFF stadione vykusios rungtynės baigėsi šeimininkų pergale 2:0.

"Trakai" turnyro lentelėje žengia antri, devyniais taškais atsilikdami nuo VMFD "Žalgirio" ir keturiais lenkdami trečioje vietoje esančią "Kruoją". Ekraniečiai jau du mėnesius įstrigę šeštoje vietoje, tačiau artimiausi persekiotojai ir persekiojamieji yra labai netoli, tad kiekviena pergalė - itin svarbi.

REKLAMA
REKLAMA

"Trakų" ekipai priklauso nemažas būrys su "Ekranu" praeityje susijusių žaidėjų - Vytautas Lukša, Tadas Kauneckas, Linas Klimavičius, Paulius Grybauskas čia rungtyniauja nuo sezono pradžios, o visai neseniai prie šios komandos prisijungė ir fizinio rengimo treneris Leonardo Iparraguirre bei puolėjas Lukas Kochanauskas. Pastarasis per nepilnas dvejas rungtynes jau pasižymėjo trimis įvarčiais.

Neabejotinas varžovų komandos lyderis - Vytautas Lukša, įmušęs 5 įvarčius ir atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus. Po šešis kartus šiose statistikos kategorijose pasižymėjo Tadas Labukas, o rezultatyviausias "Trakuose" - Dzimitry Koub (8 įvarčiai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ekrano“ gretose spindi 10 įvarčių įmušęs Elivelto. Universalusis brazilas dar atliko ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Prieš dvikovą „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas pasidalino mintimis apie pasiruošimą šiam mačui.

- Vasarą „Ekrano“ ekipoje įvyko nemažai pasikeitimų, ją papildė naujokai, ar žaidėjai aikštėje jau jaučia vienas kitą?

- Siekiant komandą gerai paruošti, nepakanka vieno mėnesio. Šiuo metu lygiai mėnuo prabėgo nuo A lygos vasaros pertraukos, tiek laiko dirbame kartu su naujokais. Prieš mėnesį rungtynėse su „Dainava“ vertėmės „senesniu“ bagažu, naujokai dar nežaidė. Tik per treniruotes dirbome kartu.

REKLAMA

Bet kuris treneris pasakys, kad per mėnesį susižaisti yra sunku. Aš nesinaudoju kažkokia burtų lazdele. Viskas, ką turime, tai komandos atsidavimas ir darbas per treniruotes. Kuo daugiau laiko praeina, tuo geresnis žaidimas.

- Svečių komanda – puikiai pažįstama, jai atstovauja ir anksčiau „Ekrane“ žaidę futbolininkai, tai padeda ruoštis rungtynėms, kai žinoma, kaip rungtyniauja vienas ar kitas futbolininkas?

- Apskritai kalbant apie „Trakų“ komandą, ne tik apie buvusius „Ekrano“ futbolininkus, joje labai geras balansas – turi viską, ko reikia moderniai ekipai, pavyzdžiui, aukštus vidurio gynėjus. Vienas mėgstamiausių mano A lygos žaidėjų yra Yury Kendiysh. Tai labai aukšto lygio atraminis saugas. Greiti, vikrūs, sugebantys žaisti vienas prieš vieną krašto gynėjai. Atakuojantys futbolininkai – ypač greiti, Vytautas Lukša, Tadas Labukas – nacionalinės rinktinės nariai.

REKLAMA

Kalbant apie buvusius ekraniečius, visi iš jų yra vieni ekipos lyderių. Tas pats Lukas Kochanauskas per nepilnas dvejas rungtynes spėjo 3 kartus pasižymėti. Žinoma, nebus lengva su jais žaisti. Žinome, ką jie gali, tą akcentuojame per treniruotes. „Trakų“ žaidėjai gali nulemti rungtynių baigtį bet kuriuo metu. Pavyzdžiui, prisiminkime V. Lukšos įvartį į „Atlanto“ vartus – nuostabus smūgis. Tai paties aukščiausio meistriškumo požymis. Bet kuris kitas futbolininkas iš žemiau turnyro lentelėje esančių komandų nebūtų įmušęs. Atrodė, gynėjas nustūmė į kraštą, blokavo smūgį, atrodė, kad nebėra kur dėtis V. Lukšai, tačiau jis vis vien sugebėjo ne bet kaip smūgiuoti, kamuolys skriejo į viršutinį vartų kampą. Daugelis kitų žaidėjų būtų kamuolį pasiuntę pro šoną ar į debesis ir treneris girtų gynėją, kuris neleido tiksliai smūgiuoti. Čia ir yra skirtumas tarp kitų ekipų ir „Trakų“, kurie turi futbolininkų, galinčių individualiu meistriškumu nulemti rungtynių baigtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Žaidėjų papildomai motyvuoti prieš tokio kalibro komandą, matyt, nereikia?

- Iš trenerio pusės žvelgiant, prieš bet kurią ekipą reikia ruoštis, planuoti treniruotes. Darbas toks pat. Prieš „Trakus“ galbūt sunkiau yra ruoštis, tai gera komanda, turinti daug daugiau gerų dalykų, į kuriuos reikia treniruotėse atkreipti dėmesį. Akcentuojame 6-7 dalykus, kurie yra patys pagrindiniai. Jeigu mes žaidžiame su kitomis komandomis, per treniruotes maksimum akcentuojame 2-3 dalykus. Pasiruošti kovai su „Trakais“ automatiškai reikia daugiau laiko.

REKLAMA

Prie vieno elemento dirbi mažiau, nes negali viso dėmesio skirti konkrečiam dalykui, nes kitiems nepakaks laiko ir treniruočių. Pavyzdžiui, per ketvirtadienio treniruotę akcentavome 3 elementus, kuriems skyrėme po 20-30 minučių.

Kalbant apie motyvaciją, žinoma, vaikinų nuteikti nereikia, jie supranta, kad „Trakai“ yra antra Lietuvos komanda po „Žalgirio“. Čia bus vertinamas tavo žaidimas. Kai tu laimi prieš paskutinę vietą užimančią ekipą, niekam įdomu.

Kai tu gali kautis su aukštesnėje vietoje esančia ekipa ir pamatai, kad niekuo labai nuo jos neatsilieki, vadinasi, truputį kitaip susiklosčius aplinkybėms galėtum žaisti už tas geresnes komandas ir kovoti dėl prizinių vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų