REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LR Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skelbia, jog šiuo metu prašymus mokytis profesinėse mokyklose jau pateikė beveik 16 tūkst. kandidatų, tai sudaro daugiau kaip 83 proc. visų planuotų priimti mokinių. Šiais mokslo metais į profesines mokyklas planuojama priimti per 19 tūkstančių mokinių.

REKLAMA
REKLAMA

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre norintys įgyti profesiją renkasi į paskutinius priėmimo komisijų posėdžius, o pupuliariausios šiais metais išlieka grožio paslaugų bei sveikatos priežiūros sričių specialybės. „Skyriuje vietoj planuoto mažesnio skaičiaus mokinių buvo priimta daugiau, o į kai kurias programas net dvigubai daugiau mokinių“, - pasakoja Sveikatos priežiūros skyriaus vedėjas dr. Tomas Darbutas. Šie skaičiai parodo, jog kokybiškas mokslas kasmet pritraukia vis daugiau norinčių įgyti profesiją, kuri užtikrintų įsidarbinimą.

REKLAMA

„Siekiame, kad būtų parengtas žmogus, kuris įsidarbina. Kai gauna darbą, bedirbdamas toliau investuoja į save, mokosi“, - Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro siekius dėsto direktorė dr. Laimutė Anužienė.

Kaip primenama oficialiame ŠMM tinklapyje, į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Jose galima įgyti kvalifikaciją arba kvalifikaciją kartu su pagrindiniu arba viduriniu išsilavinimu. Į profesines mokyklas taip pat priimami suaugę asmenys, kurie siekia patobulinti ar įgyti naują kvalifikaciją. Šiemet didžioji dauguma pareiškusiųjų norą mokytis profesinėse mokyklose yra įgiję pagrindinį išsilavinimą ir siekia kartu su kvalifikacija įgyti vidurinį išsilavinimą. Taip pat 5 tūkst. kandidatų turi vidurinį išsilavinimą, o per 1 tūkst. - aukštąjį išsilavinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Centro dvasinis vadovas Dainius Varnas, kuris vasaros metu dirbo priėmimo komisijoje, tvirtina tikįs, kad požiūris į profesinį mokymą keičiasi ir norinčių mokytis vis daugėja. Jis džiaugiasi puikiu kolektyvu ir linki nuolat siekti žinių.

Direktorės, skyrių vedėjų įžvalgas ir palinkėjimus galite išvysti video reportaže:

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų