REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Reikia gailėtis jaunystės, nes vaikystė sugrįžta“, - juokaudamas apie save sakė Arvydas Sabonis. Šiandien Kauno sporto halėje įvyko dokumentinio filmo apie Lietuvos krepšinio legendą „Arvydas Sabonis. 11 – mano gyvenimas“ pristatymas. Filmas didžiuosius Lietuvos kino teatrų ekranus pasieks per A. Sabonio 50-etį – gruodžio 19 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo pristatymo metu ilgametis A. Sabonio treneris Vladas Garastas sakė, kad Arvydas – šimtmečio krepšininkas, o filmą apie jį privalo pamatyti kiekvienas lietuvis.

REKLAMA

„Arvydas Sabonis, kurį mes matome viešumoje, ir tikrasis Sabas – du skirtingi asmenys“, – įsitikinęs Rimvydas Čekavičius, autorius. Pasak filmo režisieriaus, idėja sukurti filmą apie vieną didžiausių Lietuvos autoritetų brendo kelerius metus, o jubiliejus bus puiki proga atsidėkoti už jo nepamatuojamą indėlį į šalies krepšinio istoriją.

„Gal per drąsu sakyti, bet tai bus visos Lietuvos dovana mūsų krepšinio ąžuolui“, – sako R. Čekavičius, juostoje atskleisiantis, koks A. Sabonis prisimenamas krepšinio aikštelėje, ir koks jis yra draugų ir šeimos aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinė komanda daugiau nei pusmetį keliavo po skirtingas šalis – JAV, Serbiją, Kroatiją ir kalbino A. Sabonio draugus, kolegas, nuolatinius priešininkus krepšinio aikštelėje.

Filme įspūdžiais apie Lietuvos krepšinio legendą dalinasi buvęs stipriausios pasaulio krepšinio lygos NBA vadovas Davidas Sternas, NBA legendos Davidas Robinsonas, Hakeemas Olajuwonas, komandos draugai iš „Portland Trail Blazers“, buvę treneriai, vadybininkai, pagrindiniai priešininkai iš Serbijos – Aleksandras Džordževičius, Dejanas Bodiroga, Vlade Divacas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Arvydas Sabonis. 11 – mano gyvenimas“ gausu ir pasakojimų iš šeimyninio krepšininko gyvenimo. „Arvydas ir jo šeima labai retai dalija interviu žiniasklaidoje, tad apie jo šeimyninį gyvenimą žinome nedaug. Mums pavyko prikalbinti Ingridą, Domantą, Tautvydą ir Aušrinę bei taip atskleisti, koks jis yra namuose – pedantiškas ar netvarkingas, ar mėgsta gaminti ir t.t.“, – šypsosi R. Čekavičius.

Sudėtingą A. Sabonio kelią į NBA prisimins ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, kuris 1989 m. buvo vienas iš pagalbininkų, kad A. Sabonis kuo greičiau iš Sovietų Sąjungos išvyktų į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.

REKLAMA

R. Čekavičius pripažįsta, kad ištarus A. Sabonio pavardę, atsiverdavo visos durys – papasakoti apie krepšinio legendą iš karto sutikdavo tiek politikai ar filosofai, tiek svarbiausių krepšinio lygų vadovai ar garsiausi pasaulio krepšininkai.

„Asmenys, kuriuos kalbinome, prabilo apie tai, ko mes nesitikėjome išgirsti. Filme netrūks nei juoko ar ašarų, linksmų istorijų ar skaudžių prisiminimų“, – sako filmo režisierius.

Dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis. 11 – mano gyvenimas“ Lietuvos kino teatrus pasieks gruodžio 19 dieną.

REKLAMA

Citatos iš filmo:

Filosofas, eseistas Leonidas Donskis: „Man regis, kad iš tikrųjų tas derinys gali būti gražiausias pavyzdys jauniems žmonėms. Kaip reikia mylėti savo šalį, savo gimtąjį miestą, kaip reikia mylėti savo komandą, kad tu paskirtum jai gyvenimą. Tyliai, be jokių skambių pareiškimų. A. Sabonis yra reiškinys šioje pragmatiškoje gadynėje“.

Olimpinis čempionas Rimas Kurtinaitis: „Visi mes žinome, kad 11 yra Arvydas ir Arvydas yra 11 numeris“.

NBA krepšinio legenda Hakeemas Olajuwonas: „Jis yra tikrasis krepšinio ambasadorius pasaulyje“.

Serbijos krepšinio legenda Vlade Divacas: „Jeigu skirstytume krepšininkus pagal žaidimo lygį, tai A. Sabonis būtų pačioje viršūnėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų