• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Irkluotoja Sonata Petrikaitė galingai finišavo, bet nuo bronzos medalio ją skyrė dvidešimt šešios šimtosios sekundės. 1000 m distancijoje pritrūko dar vieno metro ir lietuvė būtų aplenkusi prancūzę. Camilie Jullet. Čempione tapo ir pirmąjį medalį Baltarusijai iškovojo Krystina Staraselets. Jai Sonata pralaimėjo 2,73 sek. Antra finišavo graikė A.Angelopoulu, rašo LTOK.

REKLAMA
REKLAMA

Po finišo mūsų sportininkė buvo labai nusiminusi. Guodė ją ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Sunku sportininkei buvo bendrauti ir su žurnalistais. Vis dėlto trumpai ji papasakojo, kad prastai prieš finalą naktį miegojo. Galvoje sukosi mintys apie medalį. „Pirmieji 500 metrų buvo sunkiausi, nes labai mėtė valtį. Atsilikau nuo lyderių, bet sakiau sau, kad nepasiduosiu. Antrąją dalį distancijos irklavau geriau. Atrodė, kad bronzos medalis pasiekiamas. Dar po finišo maniau, kad buvau trečia. Deja. Ir jau nieko nepakeisi...“- sakė irkluotoja. Tą dieną irklavimo ežere pūtė šoninis vėjas. Anot specialistų, nepalankus šeštu taku plaukiantiems sportininkams. Būtent tame take irklavo Sonata.

REKLAMA

Andrius Lapatiukas lenktyniavo B finale. Ten jis finišavo ketvirtas, o galutinėje įskaitoje užėmė 10 vietą.

Irklavimo varžybose lankėsi Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas. Jis daug bendravo su sportininkais, olimpinių komitetų, federacijų vadovais. Jis kalbėjo ir su LTOK prezidente D.Gudzinevičiūte bei generaliniu sekretoriumi Valentinu Paketūru. TOK vadovas mielai pozavo žurnalistams, dovanojo TOK ženkliukus ir, žinoma, apdovanojo žaidynių nugalėtojus bei prizininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį merginų dviračių komandinėse varžybose vyko BMX rungtis. Lenktyniavo Ema Manikaitė. Ji nuvažiavo iki pusfinalio ir pelnė 16 taškų.

Nepaisant gero jos pasirodymo, bendrojoje įskaitoje po 4 rungčių lietuvės Ernesta Strainytė ir E.Manikaitė su 24 taškais nukrito iš 18-osios į 21-ąją vietą tarp 32 komandų. BMX varžybose dviratininkėms buvo skiriami ir už atrankos varžybas, ir atkrintamąsias. Atrankos varžybose E.Strainytės rezultatas buvo dešimtas.

Abejose rungtyse geriausiai pasirodžiusi Ekvadoro sportininkė Domenica Azuero Gonzalez pelnė net 200 taškų ir jos dėka Ekvadoro rinktinė tapo lydere bendrojoje įskaitoje, nors nepelnė nė taško kalnų dviračių ir plento asmeninių lenktynių varžybose. Kol kas antra Olandija (160), visus taškus irgi surinkusi BMX varžybose, o trečia - Danija (145).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vėl vyks kalnų dviračių lenktynės, jose dalyvaus E.Manikaitė.

Nandzinge dviratininkai rungtyniauja jungtinėse komandų rungtyse, kai tenka startuoti kalnų dviračių, BMX ir plento rungtyse, o jose surinkti taškai sumuojami. Galutinės komandų vietos paaiškės po kalnų dviračių atkrintamųjų varžybų ir lenktynių, BMX varžybų, plento asmeninių ir grupinių lenktynių. Pirmosiose keturiose rungtyse šaliai atstovauja po vieną sportininką, o plento grupinėse lenktynėse turi startuoti abu. Keisčiausia, kad įveikusios visą maratoną, dviratininkės gaus tik po vieną medalį. Kai kitose šakose vienas sportininkas gali laimėti po kelis medalius...

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų