REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

26-erių britas Jamesas Arthuras, 2012 metais tapęs britiškojo realybės šou „X faktorius“ nugalėtoju, mylimas ir Lietuvoje. Prieš koncertą nusidriekusi žmonių eilė, kurioje galėjai išgirsti ir dainorėlių, atliekančių Jameso dainas, nekantriai laukė koncerto pradžios.

26-erių britas Jamesas Arthuras, 2012 metais tapęs britiškojo realybės šou „X faktorius“ nugalėtoju, mylimas ir Lietuvoje. Prieš koncertą nusidriekusi žmonių eilė, kurioje galėjai išgirsti ir dainorėlių, atliekančių Jameso dainas, nekantriai laukė koncerto pradžios.

REKLAMA

Po susitikimo su gerbėjais užkulisiuose aukštaūgis britas, pasipuošęs rudomis kelnėmis, juoda palaidine, dekoruota palme, ir juoda kepurėle, ištiesė tatuiruotą ranką. „Jamesas. Malonu susipažinti. Kaip laikaisi?“ – žemu, sodriu balsu tarė vienu talentingiausių Didžiosios Britanijos atlikėjų tituluojamas vyrukas.

Pasikalbėti prisėdome persirengimo kambaryje persikinėmis sienomis, kurias puošė didžiuliai veidrodžiai, ant žemės chaotiškai mėtėsi instrumentų dėklai, o stalai lūžo – ne, ne nuo gėrimų – nuo vaisių ir daržovių užkandžių. „Galiu plepėti su tavimi, kad ir iki devynių“, – sakė Jamesas likus pusvalandžiui iki devintos, kai jis ir turėjo pasirodyti scenoje. Tačiau viltis paplepėti ilgiau užgesino J. Arthuro vadybininkas, taręs, kad pokalbiui skiriama mažiau nei dešimt minučių.

REKLAMA
REKLAMA

J. Arthuro koncertas Vilniuje (nuotr. „Fotodiena.lt“ / Edvardo Blaževičiaus)

Šiuolaikinio Peleniaus istorija

2012 metais televizijos ekranus pasiekusi Jameso gyvenimo istorija sugraudino ne vieną Didžiosios Britanijos gyventoją. Po skyrybų vaikino tėvai, nesikalbėję vienas su kitu dvidešimt metų, suvienijo jėgas J. Arthuro pasirodymui šou atrankoje.

REKLAMA

Jaunam vaikinui gyvenimas nepagailėjo sunkumų. Su šeima apsigyvenęs Bahreine Jamesas grįžo į Angliją po dar vienų mamos skyrybų. Kaip sakė pats atlikėjas, vyriško autoriteto stoka jį privertė griebtis maištininko vaidmens. Nesutarimai su bendraklasiais ir mokytojais, nakvynės parkuose ar maisto produktų vagystės iš prekybos centro – tokiais išgyvenimais buvo pagardinta Jameso kasdienybė. Būdamas aštuoniolikos, britas nevengė svaigalų, o ramybėje jo nepaliko ir tamsios mintys apie pasitraukimą iš gyvenimo. J. Arthuro išsigelbėjimu tapo realybės šou „X faktorius“, apie kurio atrankas sužinojo iš artimųjų bei draugų, o kelionei sunkiai uždirbamus pinigus jam paskolino mama. Išskirtinio vokalo vaikinas, kurį nuo pat talentų šou pradžios palaikė šimtai tūkstančių, susimąsto paklaustas apie pergalės kainą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Arthuro pergalė realybės šou (nuotr. „Alloverpress.ee“)

Didžiosios Britanijos žiniasklaida jau yra ne kartą skaudžiai įgėlusi muzikantui, pripažįstančiam, kad ilgas liežuvis nesyk pridarė jam nemalonumų. Straipsniai apie homofobiją, pasimatymus su prostitutėmis ar barnius su kitais atlikėjais Jamesą skaudindavo. „Seniau skaitydavau tai, ką apie mane rašo. Dabar? Em... Ne tiek, kiek skaitydavau anksčiau. Žiniasklaida nebesielgia su manimi taip, kaip elgdavosi prieš metus, kai pilstydavo mane purvais. Esu labai nudegęs nuo žurnalistų, tačiau dabar suprantu, kad toks jų darbas: pilti pamazgas ant kitų žmonių, vėl jas nuplauti ir vėl pilti“, – tvirtino Jamesas. Man įsiterpus, kad ne visi šios profesijos atstovai yra tokie, Jamesas pradeda linksėti galva: „Taip, ne visi, tačiau Didžiojoje Britanijoje daugybė negatyvios žiniasklaidos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas pripažįsta, kad prie įkyrių paparacų blyksčių jau priprato, o paklaustas, kokį patarimą duotų norintiems jų atsikratyti, pradeda tyliai krizenti. „Žinai, ką aš darau? Aš tiesiog atsisuku į juos ir pasakau atsikniskit“, – juokėsi atlikėjas. „Esu pripratęs prie nuolatinio jų persekiojimo ir tiesiog nebekreipiu į juos dėmesio. Kad neišprotėtum, tu turi nekreipti į juos dėmesio, privalai išmokti ignoruoti jų blykstes“, – tikino J. Arthuras.

J. Arthuras kovoja su paparacais (nuotr. „Alloverpress.ee“)

Jameso veidas nušvinta pradėjus kalbėti apie muziką. Praėjus dvejiems metams nuo pergalės „X faktoriuje“ jam sėkmingai pavyko atrasti savo nišą muzikos industrijoje. Tačiau ar 26-erių garsenybei jau pavyko atsikratyti šou šešėlio? „Nežinau, manyčiau, Europoje – taip. Manęs dažnai klausinėja daugybės klausimų apie „X faktorių“, tad sakyčiau, kad visai šou šešėlio nusikratyti dar nepavyko. Tačiau aš nesigėdiju, kad ten dalyvavau. Didžiojoje Britanijoje „X faktorius“ padėjo atrasti populiariausią vaikinų grupę pasaulyje – „One Direction“ (šypsosi). „Little Mix“, „One Direction“, Cher Lloyd, Leona Lewis – visų jų karjera prasidėjo būtent realybės šou. Šie žmonės tikrai nuostabūs ir aš labai didžiuojuosi atėjęs iš šios platformos. Jaučiu, kad kitose Europos valstybėse žmonės mane vertina pagal mano muziką, jos vertę, ir tai yra nuostabu“, – atviravo pašnekovas.

REKLAMA

Pasmalsauju, ar kuklumu televizijos ekrane pasižymėjęs vaikinas sutrinka susipažindamas su garsenybėmis? „Žinoma (susigūžia ant sofutės). Kai sutinku žmones, kuriais žaviuosi, sustingstu ir pasidarau labai nedrąsius. Sugebu išveblenti „Tu esi nuostabus“ ir pradedu nervingai kratyti ranką“, – juokėsi pašnekovas.

Iššūkis – aplenkti Eminemą

Debiutinį muzikos albumą, pavadintą „James Arthur“, lapkričio 1 dieną pristatęs atlikėjas jau dirba ir prie antrojo. „Manau, kad antrasis albumas bus kietesnis, neapdirbtas. Jame išgirsite daugiau gitaros skambesio. Sakyčiau, jis bus asmeniškesnis už pirmąjį. „James Arthur“ sudaro dideli, į populiariųjų dainų topus orientuoti kūriniai, kurie gali būti artimi daugeliui žmonių, o šis albumas turės didesnę mano žymę“, – atskleidė Jamesas.

REKLAMA

Nors atlikėjas ir įrašų bendrovė „Syco“, priklausanti realybės projektų guru tituluojamam Simonui Cowellui, dėl J. Arthurą apsupusių skandalų pasuko skirtingais keliais, apleisti muzikos vaikinas nė nesiruošia. Priešingai, Jamesas sau meta didžiulius muzikinius iššūkius.

„Didžiojoje Britanijoje mano albumas pasiekė antrąją vietą. Dėl Eminemo kaltės (šypsosi), išleidusio savo įrašus tuo pačiu metu. Su antruoju albumu norėčiau užlipti ant aukščiausio laiptelio. Tikiuosi, kad Eminemas tuo pačiu metu savo albumo neišleis (garsiai juokiasi). Kalbant apie kitus kūrybinius iššūkius, norėčiau įsitvirtinti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Svarbiausia toliau duoti tai, ko nori gerbėjai europiečiai ir ko nori klausytojai Didžiojoje Britanijoje. Pažiūrėsime, kaip man seksis, ten viskas kitaip“, – nutilo pašnekovas. „Kaip kitaip?“ – pasiteirauju. „Kai laimėjau „X faktorių“ Didžiojoje Britanijoje, patekau po didinamuoju žiniasklaidos stiklu. Žurnalistai seka bei analizuoja kiekvieną tavo žingsnį ir turi didžiulę įtaką daugybei įtakingų žmonių. O Europoje mane vertina ne pagal mano poelgius, bet pagal kuriamą muziką.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Arthuro koncertas Vilniuje (nuotr. „Fotodiena.lt“ / Edvardo Blaževičiaus)

Pasibaigus pokalbio laikui, atsisveikiname. Atlikėjo veidą papuošia nuoširdi šypsena ir išsprūsta prisipažinimas, kad pradeda imti jaudulys. Jamesas neapsimetinėja. Niekuomet to nedarė. Šis vaikinas nėra tipiška spindinti popmuzikos pasaulio žvaigždė. Stebėdamas gyvą J. Arthuro pasirodymą tuo įsitikini dar kartą. Scenoje – jokių blizgučių, fejerverkų ar kitų kičo elementų. Kodėl? Dėl vienos priežasties – Jamesas nori būti tikras. Sau ir savo klausytojams.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų