REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus paliauboms Gazos ruože vėl aidi šūviai

Susitarti dėl paliaubų praatęsimo nepavyko

Palestiniečių grupuotės Gazos Ruože atsisakė pratęsti paliaubas su Izraeliu. Netrukus po to, kai baigėsi 72 valandų paliaubos tarp žydų valstybės ir islamistų judėjimo „Hamsas“, kovotojai iš Gazos Ruožo apšaudė raketomis Izraelio teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad po 8 val. ryto teroristai paleido mažiausiai penkias raketas. Viena raketa buvo numušta, skelbia Izraelio armija. Atsakomybę už trijų „Grad“ raketų paleidimą prisiėmė „Islamo džihado“ ginkluotasis sparnas „Al Kudso brigados“.

REKLAMA

Nepaisant to, kad Izraelio armija kol kas nesudavė atsakomųjų smūgių, dalis gyventojų traukiasi nuo miesto, baimindamiesi atsakomųjų smūgių.

Nors buvo deramasi dėl paliaubų, kurios truko tris dienas, pratęsimo, palestiniečių grupuotės Gazos Ruože atsisakė jas pratęsti, penktadienį pasibaigus ugnies nutraukimo terminui pranešė anklavą kontroliuojantis judėjimas „Hamas“.

„Visos palestiniečių grupuotės, įskaitant „Hamas“, sutarė neatnaujinti ugnies nutraukimo, kadangi (Izraelis) atsisakė patenkinti mūsų reikalavimus“, teeigė „Hamas“ atstovai. Taip pat pranešama, kad derybos Kaire bus tęsiamos.  

Lenta.ru šaltinių teigimu, paliaubas nutraukė palestiniečių pusė, paleidusi dvi raketas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų