• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ksenija Sobčak: bus Kaliningrado Liaudies Respublika

Garsi moteris tyčiojasi iš apsišaukėlių „Liaudies Respublikų“

Kaliningrado liaudies respublikos šalininkai planuoja surengti „eitynes už federalizaciją“. Apie tai savo paskyroje siocialiniame tinkle Facebook praneša buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė Ksenija Sobčak.

Esą, Kaliningrado liaudies respublikos susikūrimas jau ne už kalnų. „Štai ir viskas. Kaliningrado liaudies respublika. Pakaks maitinti Maskvą. Rugpjūčio 17, sako, bus sueiga“, rašo K. Sobčak. Savo paskyroje ji taip pat įdėjo improvizuotą naujosios respublikos vėliavą.

„Žinoma, skaitytojai iš karto suprato, kad taip garsi moteris parodijuoja Donecko ir Luhansko liaudies respublikas. Tą pačią dieną analogiškas eitynes ketinama surengti Sibire", rašo obozrevatel.com ir joinfo.ua.

Neoficialioje Sibiro sostinėje Novosibirske planuojamo renginio šūkis toks pats, kokį panaudojo K. Sobčak: „Užteks maitinti Maskvą“. Jo organizatoriai siekia reikalauti didesnės autonomijos ir įkurti Sibiro respubliką.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Rusijos valdžia tokio pobūdžio pranešimus siekia uždrausti, informacija sparčiai plinta internete. Socialiniuose tinkluose jau susikūrė Kaliningrado liaudies respublikos palaikymo grupės, į kurias vienijasi nepatenkintieji dabartine prezidento Vladimiro Putino politika žmonės, skelbia portalai.

Maskva, kuri aktyviai pasisakė už Ukrainos federalizaciją, federalizuoti Rusijos „pagal Krymo scenarijų“ neketina. Kadangi Kremlių toks įvykių scenarijus baugina, virtualioje erdvėje tai tapo proga pasišaipyti iš valdžios.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų