REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė kontrolinių rungtynių ciklą tęsia be pralaimėjimų. Besirengdama pasaulio čempionatui Ispanijoje (Rugpjūčio 30 - rugsėjo 14 d.) Lietuvos nacionalinė ekipa pirmadienį Helsinkyje įveikė taip pat planetos pirmenybėse dalyvausiančius suomius 90:81 (26:14; 20:24; 25:22; 19:21).

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo ketvirtoji lietuvių pergalė iš ketverių šių metų kontrolinių rungtynių. Iki tol Jono Kazlausko globotiniai dukart - 81:54 ir 82:51 įveikė gruzinus bei 93:74 nugalėjo latvius.

REKLAMA

Su suomiais lietuviai žais dar vienas kontrolines rungtynes - rugpjūčio 9 dieną Klaipėdoje.

Rungtynės Helsinkyje Lietuvos rinktinei nebuvo lengvos. Dėl traumų mūsų šalies ekipai negalėjo padėti pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis, Simas Jasaitis ir Žygimantas Janavičius. Į Suomiją taip pat neskrido vienas pagrindinių Lietuvos puolimo ramsčių Darjušas Lavrinovičius - jis vyko į Italiją atlikti medicininio patikrinimo naujajame savo klube.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje taip pat nebuvo Jono Valančiūno, kuris prisijungs prie komandos rugpjūčio 8 dieną Klaipėdoje. Tačiau Helsinkyje aikštėje pagaliau pasirodė kitas Jonas - Mačiulis. Nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs puolėjas per 14 su puse minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir buvo ryškiai pastebimas aikštėje.

Nepaisydami aiškiai pralaimėto starto, šeimininkai jau antrajame kėlinyje atsigavo ir laimėjo kėlinį 24:20. Suomiams pavyko laimėti ir paskutinįjį ketvirtį, tačiau lietuviai tvirtai laikė žaidimo vadžias savo rankose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių statistika abiejų komandų buvo panaši, tik lietuviai ženkliai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių - 38-24 ir daugiau perėmė kamuolių - 8-4.

Daugumą taškų Lietuvos ekipa pelnė dvitaškiais metimais, nors tritaškius mėtė taikliau nei suomiai (6/15 lietuviai, 11/32 suomiai). 2 iš 3 tritaškių realizavo įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas. Kaip ir Martynas Pocius bei Kšištofas Lavrinovičius, jis pelnė 11 taškų.

"Buvo nelengva, nes tai pirmos rungtynės išvykoje. Suomiai žaidė tikrai gerą krepšinį, gerai gynėsi, buvo nemažai kontaktinio krepšinio", - sakė Š.Vasiliauskas.

REKLAMA

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje rungtyniavo Mindaugas Kuzminskas, kuris pelnė 12 taškų. 10 taškų pridėjo Renaldas Seibutis.

"Suomiai net ir be savo lyderio Petterio Kaponeno žaidė tikrai solidžiai. Kai pernai juos buvo galima vadinti staigmena, tai šiemet jie yra rimti varžovai. Sakyčiau, kad sužaidėme vidutiniškai, bet dar yra laiko. Dėl to ir treniruojamės, kad viską ištaisytumėme", - sakė M.Kuzminskas.

Suomijos rinktinėje ryškiausi buvo puolėjas Geraldas Lee ir Mikko Koivisto, įmetę po 13 taškų. NBA rungtyniaujantis Erikas Murphy'is pelnė 9 taškus.

REKLAMA

"Tai buvo tos rungtynės, kai mes eksperimentavome. Žaidė visi 12 žaidėjų, stengėmės jiems padalinti laiką, nors tai be galo sunku. Vieni žaidėjai geriau įsiliejo, kiti prasčiau. Nežiūrint to, mes visas rungtynes kontroliavome situaciją, laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tačiau šiek tiek neramina, kad trūko komandinio darbo gynyboje - darėme daug tokių klaidų, kurių nereikėjo daryti: blogi pasikeitimai, per didelė pagalba. Be to, antroje pusėje leidome mesti per daug tritaškių ir prie agresyvios varžovų gynybos klydome be reikalo. Žinant, kad varžovai bus tik stipresni, tai truputį neramina. Bet visas pasiruošimas vyksta pagal planą", - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris J.Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimiausios Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės - jau penktadienį Klaipėdos "Švyturio" arenoje su pasaulio čempionate žaidžiančia Ukrainos rinktine.

 Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų