• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savitą tyrimą atliko amerikiečių mokslininkai. Pasak jų, elektromobiliai ne visada nekenkia aplinkai. Pasak JAV mokslininkų, elektriniai automobiliai Kinijoje daro didesnį neigiamą poveikį gamtai nei transporto priemonės, varomos benzinu ar dyzelinu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mokslininkų, viskas priklauso nuo to, kaip gaminama elektromobiliuose naudojama elektros energija. Pagrindinė žala gamtai daroma ne važiuojant elektromobiliais, tačiau gaminant jiems reikalingą elektros energiją. Kinijoje 85 proc. elektros energijos pagaminama naudojant iškastinį kurą, daugiausia akmens anglis (90 proc.).

REKLAMA

Mokslininkai teigia, kad Kinijos atveju gaminant elektros energiją išskiriama daug daugiau teršalų nei važinėjant įprastais degalais varomomis mašinomis.

„Iki šiol buvo paplitęs įsitikinimas, kad elektromobilių poveikis aplinkai ir sveikatai, palyginti su įprastai varomomis transporto priemonėmis, yra kur kas menkesnis. Mūsų tyrimo rezultatai tokiam įsitikinimui meta rimtą iššūkį“, – pareiškė vienas iš tyrimo autorių.

„Šiuo tyrimu norime pabrėžti, kad elektromobiliai ekologiškos transporto priemonės yra tik tuomet, jei jiems reikalinga elektros energija gaminama švariai, – teigia mokslininkai. – Kinijoje ir kitose valstybėse elektromobilius populiarinti svarbu tik tuose miestuose, kur elektros energijos gamyba švaresnė ir teršalų išmetimo kontrolė stipresnė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų