REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Plečiasi Birštono kurortas – daugėja apgyvendinimo vietų, paslaugų, maitinimo įstaigų. Po poros mėnesių pirmuosius lankytojus priims druskų ir S. Kneipo terapijos galerijos, o metų pabaigoje duris atvers reabilitacijos ligoninė.

REKLAMA
REKLAMA

Verslas vis intensyviau domisi investicijų galimybėmis Birštone. Savivaldybė verslui siūlo investuoti į apleistus kurorto pastatus, už simbolinę kainą juos išsinuomoti 99 metams. Juose kurti SPA centrus ar restoranus, atgaivinti Birštono kino teatro pastatą.

REKLAMA

Augant turistų srautams, kurorte vis dar trūksta apgyvendinimo vietų, nors šiemet duris atvėrė dvi apgyvendinimo įstaigos. Po kelių mėnesių pirmuosius lankytojus priims ir rekonstruota Baltoji vila, reabilitacijos ligoninė. Kuriasi kavinukės.

„Mes stengėmės sutvarkyti ir infrastruktūrą, kuri yra kurorte. Kad būtų gražios gatvės, kad būtų atnaujinti vandentiekio ir nuotekų tinklai, kad šiluma nebrangtų“, – tikina Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų kavinukė įsikūrusi ant Nemuno kranto, ant sanatorijos stogo septintame aukšte, ir mes siūlome įvairius sveikus kokteilius: daržovių, vaisių, žaliuosius dilgėlių. Labai netikėta vieta, atsiveria unikalūs vaizdai“, – pasakoja verslininkė Ineta Naujalytė.

Jau rudenį kurorto parke pradės veikti mineralinio vandens garinimo įrenginys – atvira druskų galerija, uždara – kitąmet. Kurortas siekia tapti pirmuoju kurortu, taikančiu unikalią S. Kneipo filosofijos metodiką, apjungiančią penkis natūralaus sveikatinimo elementus – vaistažolių ir vandens terapiją, sveiką mitybą, subalansuotą mitybą ir judėjimą gamtoje. Įrengtų dviračių takų ilgis sieks 100 kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes atstatinėjame daug dviračių takų, naujus projektuojame. Yra įrengta keletas jungčių ir su gretimomis savivaldybėmis. Šalia jų formuojasi kiti rekreaciniai objektai – žaidimų aikštynai, sporto stadionai“, – sako Birštono savivaldybės Architektūros ir kraštotvarkos sk. vedėjas Mantas Michaliunjo.

Birštone šiuo metu įgyvendinami 22 investiciniai projektai, kurių vertė siekia 24 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų