REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 30 – liepos 4 dienomis Vilniuje vyksta 11-oji tarptautinė Vilniaus tikimybių teorijos ir matematinės statistikos konferencija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet ji skirta ne tik fundamentaliems tikimybių teorijos klausimams – ribinėms teoremoms, stochastinei analizei, tikimybinei skaičių teorijai ir kt., bet ir aktualiems šiuolaikinės statistikos klausimams – finansų ir draudimo matematikai, patikimumo teorijai, ekonometrijai, laiko eilutėms, daugiamatei statistikai ir t. t.

REKLAMA

Konferencijoje dalyvauja žymūs tikimybių teorijos specialistai iš viso pasaulio. Tai rodo ir Lietuvos tikimybių teorijos mokyklos, kurios pradininkai buvo profesoriai Jonas Kubilius, Vytautas Statulevičius, Bronius Grigelionis, tarptautinį pripažinimą.

Ši konferencija yra didelis įvykis ir jauniesiems Lietuvos matematikams. Plenarinius pranešimus skaitys garsūs pasaulyje tikimybių teorijos specialistai: profesoriai Béla Bollobás (JAV), Friedrich Götze (Vokietija), Rafal Latała (Lenkija) bei Rimas Norvaiša iš Vilniaus universiteto.

REKLAMA
REKLAMA

11-ąją tarptautinę Vilniaus tikimybių teorijos ir matematinės statistikos konferenciją organizuoja Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas bei Lietuvos matematikų draugija. Konferencijoje dalyvauja 240 mokslininkų iš 32 šalių. Be didžiausios Lietuvos delegacijos, taip pat gausios Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos dalyvių grupės.

Tai senas tradicijas turinti konferencija, pirmą kartą Vilniuje surengta 1973 metais, kas ketveri metai pateikianti šiuolaikinius tikimybių teorijos ir matematinės statistikos pasiekimus.

Konferencija vyksta Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete (Naugarduko g. 24, Vilnius).

Daugiau informacijos konferencijos svetainėje: www.vilniusconference2014.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų