REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsikratykite veido valiklių su mikrogranulėmis – pasirodo, jie taip pat labai teršia aplinką.

Pasauliui vis daugiau kalbant apie taršos problemas, Ilinojus tapo pirmąja JAV valstija, uždraudusia kosmetikos priemones, kurių sudėtyje yra plastiko mikrogranulių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio vandenyje pilna mažų plastiko gabalėlių. Naujos Jungtinių Tautų aplinkos programos vertinimu, šis plastikas kasmet atneša jūrų ekosistemoms nuostolių už 13 mlrd. dolerių, o gėlavandenėms žuvims taip pat kyla pavojus. Galbūt šios priemonės gerai nuvalo veidą, bet gyvūnai granules gali palaikyti maistu, todėl prisiėda plastiko.

REKLAMA

Pasak Marcuso Erikseno iš „5 Gyres“ instituto Los Andžele, Kalifornijoje, didieji ežerai pilni būtent tokios medžiagos. Jo komanda tinklu išvalė ežerus ir rado iki 466 tūkst. plastikinių gabalėlių kvadratiniame kilometre. Kosmetinės granulės sudaro 81 proc. šių šiukšlių (Marine Pollution Bulletin, doi.org/tck).

Šis faktas paragino žmones rinktis kitas kosmetikos priemones. Niujorkas, Ohajas ir Kalifornija taip pat gali uždrausti granules, o Naujojo Džersio kongreso narys Frankas Pallone pasiūlė uždrausti jas visos šalies mastu. Kai kurios kosmetikos kompanijos jau po truputį atsisako mikrogranulių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų