REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, birželio 28 d., Sostinių golfo klube vyks golfo turnyras, skirtas paminėti golfo patekimui į olimpinių žaidynių programą. Šio turnyro nugalėtojams bus įteikta Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės taurė. Dėl pereinamosios taurės šiemet rungsis apie 80 dalyvių, kurie varžysis poromis. Turnyre žais ir jau patyrę golfo žaidėjai, ir tik neseniai pradėję karjerą šio žaidimo gerbėjai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Turnyras rengiamas norint atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad golfas vėl tapo olimpine sporto šaka. Tikiuosi, kad po sugrįžimo į olimpinę šeimą šis žaidimas paskatins sportuoti dar daugiau žmonių“, – sako LTOK prezidentė.

REKLAMA

„Džiugina tai, kad turnyre dalyvauti užsiregistravo itin daug mišrių porų. Tai įrodo golfo universalumą – egzistuoja labai mažai sporto šakų, kuriose vyrai ir moterys gali varžytis lygiomis teisėmis. Turnyre dalyvaus ir nemažai porų, kurias sudaro vyras ir žmona. Lietuviai golfą vis labiau suvokia kaip sportą visai šeimai“, – teigia Lietuvos golfo federacijos prezidentas.

Pirmą kartą rengiamas turnyras taps kasmetiniu Sostinių golfo klubo organizuojamu renginiu. Be pereinamosios taurės, turnyro nugalėtojų šiemet laukia ir specialus prizas: trijų parų viešnagė Estijoje, apsilankant trijuose skirtinguose golfo aikštynuose – „Estonian Golf & Country Club“, „Niitvälja Golf Club“ ir „White Beach Golf Club“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar po savaitės Sostinių golfo klube, įsikūrusiame Elektrėnų rajone, įvyks dviejų dienų individualus turnyras karaliaus Mindaugo taurei laimėti, skirtas klubo devintajam gimtadieniui.

Golfas olimpinėse žaidynėse jau buvo 1900 ir 1904 m., o prieš keletą metų Tarptautinis olimpinis komitetas nutarė nuo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vėl grąžinti šią sporto šaką į žaidynių programą. Olimpinėse žaidynėse iš viso rungtyniaus 120 geriausių golfo žaidėjų – po 60 vyrų ir moterų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų