REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Informuotų šaltinių teigimu, kuriuos cituoja taivaniečių leidinys „DigiTimes“, kompanija „Google“ ruošia naujos kartos etaloninį „Android“ planšetinį kompiuterį. Pastarojo gamyba užsiims kompanija HTC.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio teigimu, trečios kartos „Google Nexus“ gamyba bus perduota taivaniečių kompanijai HTC, nors ankstesni du modeliai buvo patikėti taip pat taivaniečių elektronikos gigantui – „ASUSTek Computer“.

REKLAMA

Ekspertų teigimu, bendradarbiavimas su „Google“ leido ASUS įgyti nemažai patirties, o kartu sustiprinti savo pozicijas planšetinių kompiuterių rinkoje. Savo ruožtu, HTC vargu ar pavyks smarkiai išlošti ir sandorio su „Google“.

Šaltinių turima informacija rodo, kad naujos kartos „Google“ planšetė turėtų debiutuoti šių metų liepos mėnesį, o iki 2014 m. pabaigos jų tiekimas sudarys apie 1,5 mln. egzempliorių. Būsimo planšetinio kompiuterio kaina, priklausomai nuo duomenų kaupiklio ir bevielių modulių komplektacijos, sudarys nuo 399 iki 599 JAV dol.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai prognozuoja, kad tokia kainodara skirta visų pirma išsivysčiusioms Vakarų šalims. Tiesa, čia jaučiamas dildeis planšetinių kompiuterių prisotinimas. „Google“ galėtų orientuotis į Kinijos, Lotynų Amerikos ir Pietryčių Azijos rinkas, tačiau čia dominuoja nebrangios (199 dol. ir pigesnės) planšetės.

Anksčiau pasirodę gandai teigia, kad naujos kartos„ Google Nexus“ gaus 8,9 colių įstrižainės 2048 х 1440 taškų raiškos ekraną (281 ppi), 64 bitų keturių branduolių procesorių „nVidia Tegra K1“, 2 GB operatyvios atminties, 16 arba 32 GB kaupiklį, 8 MP ir 3 MP fotokameras, naujausią „Android“ versiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų