REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Humanitarinė padėtis Irake blogėja, įspėja Raudonasis Kryžius

Civilių Irako gyventojų kančios stiprėja ir kol kas nėra požymių, kad specialioji operacija Bagdade bent šiek tiek palengvins padėtį, pranešė Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus ir Pusmėnulio komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies ligoninės sausakimšos kasdienių smurto aktų aukų, vis daugiau žmonių gyvena pusbadžiu, vis dažniau išjungiama elektra, praneša Komitetas.

REKLAMA

Humanitarinė padėtis nuolatos blogėja ir neigiamai veikia visus irakiečius, - ir tiesiogiai, ir netiesiogiai", - praneša Raudonasis Kryžius.

Tūkstančiai irakiečių priversti palikti savo namus dėl karinių operacijų ir nesaugumo.

Visos konflikte dalyvaujančios šalys, tarp jų ir tarptautinės koalicijos pajėgos, turi skirti daugiau dėmesio paprastų žmonių apsaugai, sakoma pranešime apie gilėjančią humanitarinę krizę Irake.

"Kančios, šiandien tekusios Irako vyrų, moterų ir vaikų daliai, yra nepakeliamos ir nepriimtinos", - sakė spaudos konferencijoje atsakingas Komiteto operacijų direktorius Pierre'as Kraehenbuehlis (Pjeras Krehenbiuelis).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kol kas nėra požymių, kad specialioji operacija Bagdade, kurią vasarį pradėjo Irako ir koalicinės pajėgos, gerina civilių padėtį.

Nedarbas Irake vis didėja, trečdalis šalies gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos, o penki procentai jų skursta. Geriamojo vandens trūksta, jo kokybė prasta, nors padėtis Irako pietuose ir šiek tiek pagerėjo.

Gydytojai ir medicinos seserys masiškai palieka šalį, išgąsdinti nuolatinių jų kolegų grobimų ir žudymų, todėl ligoninėse ir svarbiausiose medicinos įstaigose trūksta kvalifikuoto personalo, praneša Raudonasis Kryžius.

Komiteto duomenimis, 106 000 šeimų, maždaug 600 tūkst. žmonių, nuo 2006 metų vasario turėjo palikti savo namus ir ieškotis prieglobsčio kituose Irako rajonuose.

"Prognozės labai pesimistinės, ypač Bagdade ir kituose mišriuose rajonuose, kur padėtis tik blogės", - įspėja organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų