• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl J. Varkalos siūlymo didinti pensijas teks peržiūrėti šalies biudžetą

Posėdžių salėje dirbo tik 40 parlamentarų?

Ištvermingiausi Seimo nariai ketvirtadienio pavakarę po pateikimo pritarė ,,Drąsos kelio“ frakcijos nario Jono Varkalos siūlymui pavesti Vyriausybei iki šių metų liepos 1 dienos parengti pensijų dydžius reguliuojančius įstatymus bei parengti ir priimti nutarimus, kuriais vidutinė pensija nuo šių metų vidurio būtų didinama mažiausiai 200 litų.

Nors posėdyje dar liko apsvarstyti ne vieną klausimą, pavakarę plenarinių posėdžių salėje buvo nedaug išrinktųjų, tad balsavime dalyvavo vos 40 Seimo narių. Už J. Varkalos pasiūlymą balsavo 21, prieš buvo 4, susilaikė 15 Seimo narių.

Pristatydamas siūlymą J. Varkala, kaip rašė nutarimo projekte, kurį balsas.lt paviešino trečiadienį, minėjo, kad reikia atsižvelgti į tai, jog valdžia rado tūkstančius kitoms reikmėms, todėl turėtų atsirasti pinigų ir pensijoms didinti.

Parlamentarai neprieštaravo J. Varkalos siūlymui, tačiau domėjosi, iš kur paimti tokią sumą bei siūlė atidėti pensijų pakėlimą iki 2015 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas konservatoriui Rimantui Dagiui į klausimą, iš kur paimti 800 mln. litų, J. Varkala atsakė, kad ,,šita vyriausybė yra stebuklų vyriausybė“, todėl gal kaip nors tokią sumą suras, o siūlantiems atidėti jis atkirto, kad kalbama apie žmonių išgyvenimo galimybes. „Pavyzdžiui, alkoholio kainos nekyla, o duonos ir dešros kainos kyla, todėl (pensijos) turėtų būti bent indeksuojamos“.

REKLAMA

Nors R. Dagys motyvavo, kad svarstant tokius klausimus pagrindinis visuomet būdavo Socialinių reikalų komitetas, parlamentarai nubalsavo, jog šį kartą pagrindiniu turi būti Biudžeto ir finansų komitetas, kadangi, reikia peržiūrėti valstybės biudžetą.

Tačiau abejotina, ar Seimas pavasario sesijoje, kuri pagal Statutą tęsiasi iki birželio 30 dienos, spės grįžti prie šio klausimo, tad nerealu, jog pensijos didės nuo liepos 1 dienos, kaip nutarimo projekte siūlė J. Varkala. Abejotina ir tai, ar jos kils nuo rugpjūčio 1 dienos, kurią kaip išlygą diskusijų metu siūlė jis.

Išsamiai apie J. Varkalos pasiūlymą skaitykite čia.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų