REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prieš 11 val. Lietuvos laiku milijonai socialinio tinklo „Facebook“ naudotojų visame pasaulyje negalėjo prisijungti prie savo paskyrų: socialinio tinklo svetainėje juos pasitiko atsiprašymas dėl kilusių techninių problemų ir pažadas jas įveikti kaip galima greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nei kai kuriais kitais „Facebook“ sutrikimų atvejais šįkart jis buvo „nulūžęs“ rekordiškai ilgai - maždaug 30 minučių. Be to, jis buvo nepasiekiamas ne atskiruose pasaulio regionuose, bet globaliai.

REKLAMA

Skelbiama, kad tai pirmasis atvejis per visą 10 metų „Facebook“ istoriją, kuomet šis socialinis tinklas buvo nepasiekiamas ilgiau nei kelias minutes. Užsienio naujienų svetainės šia proga citavo „Facebook“ steigėją Marką Zuckerbergą, kuris anksčiau buvo gana arogantiškai pareiškęs, kad „Facebook“ niekuomet „nenuluš“, niekuomet nenustos veikęs.

Įdomu, kad net ir po „Didžiojo „Facebook“ lūžimo“ 2014-ųjų birželio 19 dieną, kaip linksmai šį įvykį praminė interneto vartotojai, oficialūs bendrovės atstovai neskubėjo savo milijardinei auditorijai (per mėnesį „Facebook“ vidutiniškai naudojasi daugiau nei 1,28 mlrd. žmonių) operatyviai pateikti šio incidento priežasčių paaiškinimo. Valandai praėjus po gedimo pašalinimo „Facebook“ paskyra „Twitter“ portale šio įvykio net neminėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau portalas „CNet“ jau gavo „Facebook“ atstovo spaudai komentarą. Deja, jis labai trumpas ir nieko nepaaiškinantis. „Šį rytą mes susidūrėme su problema, dėl kurios žmonės trumpą laiką negalėjo skelbti informacijos „Facebook“ paskyrose. Mes greitai ją išsprendėme ir jau veikiame 100 proc. apimtimi. Atsiprašome už bet kokius nepatogumus, kuriuos ši problema galėjo sukelti“, - sakė „Facebook“ atstovas.

Reikia tikėtis, kad po kurio laiko išaiškės daugiau šio tikrai rekordinio „Facebook“ sutrikimo aplinkybių, o IT specialistai įvardins galimas jo priežastis. „Facebook“ auditorijai stabiliai didėjant panašios trukmės gedimai turėtų kelti vis didesnį ir paslaugos teikėjų, ir jos naudotojų susirūpinimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų