REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po tai, kai „Audi“ perėmė į savo rankas visą „Ducati“ verslą, BMW nebėra vienintelis prabangių vokiškų automobilių gamintojas, turintis ir savo motociklų padalinį. Įkvėptas tokio staigaus „Audi“ įsiveržimo į motociklų industriją prancūzų dizaineris Thibaultas Devauze‘as sukūrė viziją, kaip galėtų atrodyti pirmasis motociklų su keturių žiedų prekės ženklu gamos egzempliorius. Jo pavadinimas paprastai tiesmukas – „Audi Motorrad“ konceptas.

REKLAMA
REKLAMA

Praeityje „Audi“, „Ducati“ ir „Land Rover“ kompanijose stažavęsis T. Devauze‘as nupiešė futuristinio stiliaus motociklą su aštriomis briaunomis, siaurais paviršiais ir išraiškingu siluetu, kurio dominuojantis elementas yra aukštai pakelta galinė dalis. Pats dizaineris sako, kad idėja jam kilo lankantis „Audi“ muziejuje Ingolstadte, kur jis matė ne vieną DKW motociklą.

REKLAMA

„Idėja labai paprasta: didžiausias „Audi“ konkurentas yra BMW, o ši kompanija prekiauja motociklais. „Audi“ turi didžiulį istorinį paveldą kalbant apie motociklus nuo DKW markės laikų ir visuomet žvalgosi į naujas rinkas, taigi motociklai suteikia puikią galimybę“, − kalbėjo T. Devauze‘as.

Žvelgdami į techninę pusę, „Motorrad“ konceptas varomas iš „Ducati“ pasklinto 850 kubinių centimetrų „Desmodromic“ 2 cilindrų motoro suporuoto su DSG transmisija. Motociklo važiuoklėje pritaikyta „Audi“ lengvasvorė konstrukcija, kurioje anglies pluošto kompozicinės medžiagos derinamos su aliuminio lydiniu. T. Devauze‘as sako, kad galėtų būti parengta ir elektrinė motociklo versija.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą parengti Thibaultui padėjo taip pat dizaineris jo brolis Marcas Devauze‘as ir skaitmeninio modeliavimo specialistas Clementas Couvreuras. Nors „Motorrad“ konceptas yra tik dizaino projektas, pati idėja, kad „Audi“ turėtų imtis motociklų gamybos yra mažų mažiausiai verta diskusijų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų