REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė trečiadienį kviečiasi laikinąjį Generalinės prokuratūros vadovą Darių Raulušaitį ir policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį, kad šie pateiktų informaciją apie „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės buvimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Seime kitą savaitę ketina svarstyti N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą. Parlamentas yra gavęs Konstitucinio Teismo išvadą, kad daugiau nei metus Seime nesirodanti parlamentarė sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Seimo pirmininkės atstovė spaudai Dalia Valentienė, laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas ir policijos generalinis komisaras kviečiami pateikti informaciją apie Seimo narės buvimo vietą, Seime vykstant apkaltos procesui.

Seimas praėjusią savaitę nusprendė svarstyti N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą ir svarstymo data paskyrė birželio 19 dieną. Parlamentarės šalininkai kelia abejones dėl paties proceso teisėtumo, nes Seimo statutas numato, kad asmuo, kuriam taikoma apkalta, apie paskirtą svarstymą turi būti supažindintas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį plenariniame posėdyje D.Raulušaitis, atsakydamas į parlamentarų klausimus dėl Seimo narės N.Venckienės paieškos, tvirtino, kad Jungtinėms Valstijoms išsiųsti du teisinės pagalbos prašymai, į vieną kol kas negauta atsakymo. Jo duomenimis, JAV pareigūnai apklausė su N.Venckiene siejamus asmenis, tačiau jiems nepavyko nustatyti konkrečios jos buvimo vietos ir įteikti šaukimo į apklausą.

Laikinasis prokuratūros vadovas taip pat pabrėžė, kad atsižvelgiant į N.Venckienei inkriminuojamų veikų pobūdį ir sunkumą, kitas aplinkybes, nėra pagrindo kreiptis dėl N.Venckienės ekstradicijos. Klausiamas, ar N.Venckienė JAV šiuo metu yra legaliai, ir kokiu teisiniu statusu, D.Raulušaitis sakė į šiuos klausimus negalintis atsakyti dėl informacijos slaptumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos išvykusi Seimo narė parlamente nesirodo nuo praėjusių metų balandžio, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Prokurorai nori pateikti kaltinimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų