REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministerijos interneto svetainėje (renovacija.am.lt/) patalpintas žemėlapis, atspindintis renovacijos procesą šalyje. Jis padės sužinoti, kaip renovacija vyksta konkrečioje savivaldybėje, kaip šį procesą vertina gyventojai, kiek investicijų planų parengta ir patvirtinta ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame, kad renovacijos procesas vyktų kuo sklandžiau ir gyventojai reikalingą informaciją gautų greitai ir patogiai. Parengtas žemėlapis padės gauti aktualią informaciją paspaudus vos kelis mygtukus. Ji bus pateikta aiškiai, patraukliai ir bus nuolat atnaujinama“, – sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

REKLAMA

Žemėlapyje pateikiama medžiaga suskirstyta į 7 potemes. Dvi iš jų rodo, kiek konkrečiame regione parengta investicijų planų, kiek iš jų suderinta. Žemėlapyje atskirai atvaizduojamas gyventojų ir finansų įstaigų pritarimas renovacijai ir parengtų projektų finansavimui, parodoma, kiek paskelbta statybos rangos darbų konkursų, kiek ir kur darbų pradėta, kiek projektų užbaigta. Savivaldybės, labiau ir aktyviau įsitraukusios į renovacijos procesą, nuspalvinto tamsesne spalva, mažiau – šviesesne.

REKLAMA
REKLAMA

Vartotojui taip pat prieinama susisteminta aktuali informacija apie konkrečią savivaldybę – ją galima pasiekti žemėlapyje pasirinkus tam tikrą regioną. Pasirinkus, pavyzdžiui, Tauragės rajono savivaldybę matyti, kad čia parengta ir suderinta 16 investicijų planų, gyventojai pritarė 15, finansų įstaigos – 13 projektų, pradėta 11 rangos konkursų ir 2 statybos darbai.

Tam, kad gyventojams būtų prieinama naujausia informacija, žemėlapio duomenys bus atnaujinami kiekvieną savaitę.

Žemėlapį rasite čia: http://renovacija.am.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų