REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno aerodrome, trečiąją akrobatinio skraidymo stovyklos dieną (birželio 7 d.), rikiuotės prieš skrydžius metu lakūnai sveikino 55 metų jubiliejaus proga stovyklos trenerį Petrą JURGIONĮ, kuris yra skraidantis be apribojimų („Unlimited“) pilotas. Ranką Petrui spaudė draugai, bičiuliai, šiaip atvykę į aerodromą svečiai, taip pat ir europarlamentaras Rolandas Paksas. Su politiku pavyko pasikalbėti apie triukšmą, kuris yra ypač skaudi aleksotiškių problema.

REKLAMA
REKLAMA

- Rolandai, Jūs girdite čia nuolatinį lėktuvų variklių ūžimą virš vadinamojo taško, kuris trikdo aplinkinių gyventojų ramybę. Ką Jums reiškia tas ūžimas? Ar sutiktumėte gyventi tiesiog čia, kilimo ir tūpimo tako gale? - Atvirai sakant, man smagu, kad iš naujo atgimsta tos tradicijos, prie kurių aš buvau pripratęs ir visas mano gyvenimas buvo būtent tokios stovyklos. Labai džiaugiuosi, kad vėl atgimsta akrobatinis sportas Lietuvoje ir, tikiuosi, jis skambės. Tas ūžimas man yra ne ūžimas. Man tai – muzika. Ir pati gražiausia muzika. Nesvarbu, kokia birbyne skristum: ar sovietinės gamybos, ar kokiu užsienietišku – vokišku ar prancūzišku lėktuvu. Kas dėl tako, tai mano namas Vilniuje yra tiesiai virš vadinamosios „glisados“ (tūptinės), virš Vilniaus oro uoste esančio aerodromo lėktuvų tūpimo trajektorijos. Todėl ir ryte, ir vakare mane palydi didžiuliai, nusileidžiantys lėktuvai. Man tai labai patinka. Turiu sodybą Šventojoje – šalia „glisados“ ir man tai netrukdo gyventi. Žmonės jokiu būdu negalėtų leisti, kad šis aerodromas užsidarytų. Tai yra labai didelė dalis mūsų istorijos, mūsų kultūros, labai daug įžymių žmonių iš čia kilo. Aš būsiu pirmas, kuris bet kokiu atveju stotų, jeigu reikėtų, kad aerodromas nebūtų uždarytas.

REKLAMA

- Kadangi Jūs čia atskridote nuosavu lėktuvu „Mooney, neturėčiau dabar teirautis, kada skrisite. Tačiau leiskite paklausti, kada planuojate akrobatinį skrydį?

- Praėjusieji buvo labai gražūs metai. Teko dalyvauti daugelyje aviacinių švenčių su grupine akrobatika. Tai yra trijulė ar keturių lėktuvų skrydis. Šiais metais planuoju arba planuosiu akrobatinius skrydžius lėktuvu JAK-50, kurio šiandien dar nėra čia. Taip pat norėčiau pratęsti skrydžius lėktuvu Su-26. Toks šių metų planas. Ką tik baigėsi politinis akcentas – rinkimai. Iki jų nebuvo laiko. Kadangi dabar būsiu laisvesnis, matyt, tas skrydis bus po kelių dienų ar po savaitės.

REKLAMA
REKLAMA

- Matote čia daug gražaus jaunimo. Skraido per 20 stovyklautojų. Ką jiems norėtumėte pasakyti apie akrobatinius skrydžius?

- Tai puikiausias jausmas, koks gali būti gyvenime. Tai pats puikiausias jausmas! Ir jokiu būdu linkiu nesustoti, nemesti skrydžių dėl kokios nors pirmos, antros nesėkmės. Visą laiką reiktų siekti savo tikslo. Ir tol skraidyti, kol alsuojasi...

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų