REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugiau nei 150 Lietuvos ir Azijos politikos ir verslo atstovų susirinko į pirmąjį Azijos šalių verslo forumą Vilniuje, pristatytos investavimo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 6 d. Vilniuje vyko pirmasis Lietuvoje Azijos šalių verslo forumas. Jo metu dalintasi patirtimi, pristatyti sėkmingo investavimo pavyzdžiai bei perspektyvos Lietuvos verslininkams plėtoti ekonominius ryšius Azijoje.

REKLAMA

Forume atidarymo kalbą sakęs Vilniaus meras Artūras Zuokas gausioms Azijos šalių delegacijoms Lietuvos sostinę pristatė, kaip placdarmą, būsimai verslo plėtrai Vakarų Europoje.

„Besikeičianti pasaulio geopolitinė situacija ir vyraujantis neapibrėžtumas Rusijos rinkoje koreguoja Lietuvos eksporto kryptis. Mes norime visiems čia susirinkusiems padėti pažinti Azijos šalių regiono rinkas ir investavimo galimybes, o svečiams iš Azijos šalių – pažinti Vilnių, kaip langą į Europą“, - kalbėjo A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Forume dalyvavo Lietuvos Respublikos Užsienio, Ūkio, Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerijų atstovai, Azijos šalių: Japonijos, Indijos, Indonezijos, Kazachstano, Tailando ambasadoriai, gausios verslininkų delegacijos Iš Japonijos, Indijos, Malaizijos, Vietnamo, Kinijos. Kiekvienos šalies atstovai dalijosi savo patirtimi, investavimo sėkmės Lietuvoje receptais.

Lietuvos verslo ir politikos atstovai pristatė Azijos svečiams investavimo galimybes Lietuvoje. Taip pat pristatyti sėkmingai mūsų šalyje įgyvendinti Azijos šalių projektai, daugiausia Vilniaus regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia Lietuvoje yra investuojama į aukštųjų, IT technologijų, lazerių gamybos plėtrą. Tai tokios garsios firmos kaip japonų „Hitachi“, „Olympus“, „Conica Minolta“, Indonezijos – „Indorama PET“, kinų „Huawei“ ir „Lenovo“.

Azijoje pirmiausia Japonijoje yra laukiama Lietuvos baldų, optinių prietaisų, tabako, tekstilės, žuvies ir maisto pramonės gaminių.

Pagrindinis forumo tikslas – skatinti Lietuvos ir Azijos įmonių bendradarbiavimą per verslo asociacijas ir ambasadas. Šių metų forumo dėmesys bus skiriamas maisto pramonei, tekstilei, Lietuvos verslo plėtros Azijos regionuose galimybėms, Azijos šalių ir Lietuvos regionų verslo politikos ir investicinės aplinkos apžvalgai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų